- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα30/11/2024
- Ωράριο Αθήνα17:00-22:00
- Έναρξη Χαλκίδα30/11/2024
- Ωράριο Χαλκίδα17:00-22:00
- Διάρκεια36 ώρες - Σε 3 εβδομάδες
- ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα & Τετάρτη
- ΠροσφοράΠροσφορά 270€ για εγγραφή ως 15/11/24
- Τιμή360€
1η Eνότητα: Προετοιμασία Τραπεζιών και Mise en place στο Εστιατόριο (6 ώρες)
- Εξοπλισμός Εστιατορίου
- Ιματισμός – Σκεύη – Διάκοσμος ανάλογα με την κατηγορία και το ύφος του εστιατορίου
- Καθαρισμός και έλεγχος καθαριότητας σκευών, τραπεζοκαθισμάτων και χώρων εστιατορίου
- Προετοιμασία τραπεζαρίας ανάλογα με το γεύμα
- Γεύματα: κατηγορίες γευμάτων και ώρες παραθέσεώς τους
- Mise en place: Στρώσιμο τραπεζίων ανάλογα με τους τρόπους σερβιρίσματος
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
2η Eνότητα: Υποδοχή και Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών στο Εστιατόριο (6 ώρες)
- Το Εστιατόριο
- Προσωπικό Εστιατορίου
- Αρχές Καθαριότητας και οργάνωσης εξοπλισμού εστιατορίου
- Υποδοχή και καλωσόρισμα των πελατών
- Κρατήσεις τραπεζιών και μοίρασμα πελατών στα τραπέζια
- Αρχές Ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών στο εστιατόριο.
- Αναγνώριση και κατάταξη πελατών κατά τύπους (Τυπολογία πελατών)
- Διάγνωση των Αναγκών του πελάτη
- Η Γλώσσα του Σώματος πελάτη και σερβιτόρου
- Κώδικες ντυσίματος και ατομικής περιποίησης του σερβιτόρου
- Τεχνικές Πωλήσεων και προώθησης πιάτων / ποτών στον πελάτη
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
3η Eνότητα: Παραγγελιοληψία στο Εστιατόριο (6 ώρες)
- Αρχές και κανόνες λήψης της παραγγελίας
- Σωστή Διαδικασία Παραγγελιοληψίας: πώς υποστηρίζει την Ορθολογική οργάνωση του εστιατορίου
- Ανάλυση της «αλυσίδας» της παραγγελίας: από τον πελάτη, στην κουζίνα, στο σέρβις
- Κώδικες συμπεριφοράς απέναντι στους πελάτες κατά την λήψη παραγγελίας
- Τύποι εστιατορίων και κανόνες συμπεριφοράς
- Ενεργητική Ενημέρωση πελατών για τον κατάλογο
- Τεχνικές πωλήσεων φαγητών και κρασιών
- Υποστήριξη πιάτων ημέρας ή special menus απέναντι στον πελάτη
- Μεταβίβαση παραγγελίας στην κουζίνα
- Σύγχρονα τεχνικά μέσα παραγγελιοληψίας
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
4η Eνότητα: Επαγγελματικό Σέρβις Φαγητού στο Εστιατόριο (6 ώρες)
- Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς του προσωπικού του εστιατορίου στο Σερβίρισμα
- Μέθοδοι επαγγελματικού σερβιρίσματος
- Βιενέζικος Τρόπος Σερβιρίσματος
- Αγγλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
- Γαλλικός Τρόπος Σερβιρίσματος
- Τρόποι μεταφοράς πιάτων
- Κατηγορίες Φαγητών, Τρόπος παραθέσεως και απαιτούμενα σκεύη
- Προετοιμασία παραθέσεως φαγητών και ποτών
- Προϋποθέσεις παράθεσης φαγητών και ποτών
- Τρόποι Παραθέσεως φαγητών και ποτών
- Παρασκευή και παράθεση αφεψημάτων
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
5η Eνότητα: Decoupage (άνοιγμα / καθάρισμα) Ψαριού στο εστιατόριο (6 ώρες)
- Είδη και κατηγορίες ψαριών
- Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ψαριών ανάλογα με την κατηγορία και τους τρόπους μαγειρέματος
- Τοποθέτηση ψαριών στην πιατέλα
- Εργαλεία και τρόπος χειρισμού τους (μαχαίρι, πηρούνι, σπάτουλα, λαβίδα κλπ), ανάλογα με το ψάρι
- Άνοιγμα και αδρό καθάρισμα ψαριών
- Λεπτό καθάρισμα ψαριών
- Μέθοδοι Σερβιρίσματος του καθαρισμένου ψαριού στα πιάτα των πελατών
- Συνοδευτικά και dressings του ψαριού
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
6η Eνότητα: Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού στο εστιατόριο (6 ώρες)
- Βασικές αρχές οινογνωσίας: κυριότερες ποικιλίες λευκών και ερυθρών οίνων
- Εργαλεία του κρασιού: ανοιχτήρι, καράφα, ποτήρια, πετσέτες, σαμπανιέρες, πιατάκια κλπ
- Παραγγελιοληψία του κρασιού
- Επίδειξη του κρασιού στον πελάτη
- Άνοιγμα και έλεγχος φελλού
- Τοποθέτηση φελλού σε πιατάκι
- Αερισμός κρασιού
- Μετάγγιση κρασιού σε καράφα (Decantage)
- Σερβίρισμα κρασιού στον πελάτη για δοκιμή
- Σερβίρισμα στο τραπέζι
- Παρακολούθηση και ξαναγέμισμα ποτηριών: ρυθμός οινοποσίας του πελάτη
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
Παροχές
Τα σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης απευθύνονται:
- Σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους στην εστιατορική τέχνη
- Σε επαγγελματίες / ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, που θέλουν να μάθουν τις ορθές πρακτικές εστιατορικής τέχνης, προκειμένου να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν το προσωπικό τους
- Σε σπουδαστές και αποφοίτους ξενοδοχειακών σχολών ή και σε ερασιτέχνες που θέλουν να γνωρίσουν τις διάφορες τεχνικές της εστιατορικής τέχνης, όπως το Decoupage, του Mise en place, των τρόπων σερβιρίσματος κλπ
Τιμολογιακή Πολιτική:
- Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση προκαταβολής 150€
- Το κόστος του προγράμματος είναι: 360€
- Με προεξόφληση τελικη τιμη 270€
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Σκοπός των Σεμιναρίων Εστιατορικής Τέχνης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σερβιρίσματος σε χώρους εστίασης, σε επαγγελματικό επίπεδο
- Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης, με αναβαθμισμένες γνώσεις και δεξιότητες.
Οφέλη από το σεμινάριο
- Το αποτελεσματικό service και η άρτια συμπεριφορά του προσωπικού αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε επισιτιστικής επιχείρησης, ιδιαίτερα σε πολύ ανταγωνιστικές περιόδους όπως η σημερινή.
- Γι αυτό η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται με το service των πελατών αποτελεί μια σημαντική επένδυση με πολύ γρήγορη απόσβεση.
Εκπαιδευτικές Μέθοδοι:
Τα Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης περιλαμβάνουν:
- Θεωρία της εστιατορικής πρακτικής, αλλά κυρίως
- Πρακτική Εφαρμογή με την μέθοδο της προσομοίωσης σε μελέτες περίπτωσης από την εστιατορική πρακτική: Οι συμμετέχοντες θα παίξουν εναλλάξ ρόλους πελάτη – σερβιτόρου και θα προσομοιώσουν πραγματικές περιπτώσεις
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Με προεξόφληση τελικη τιμη 270€ από 360€
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)