- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Διάρκεια4 Ώρες
Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι, αξιοποιώντας τα πιο δυνατά τους ένστικτα, φρόντιζαν για την αναζήτηση της τροφής τους. Με την πάροδο των χρόνων, οι νομάδες που είχαν έντονα ένστικτα επιβίωσης, αναγκάστηκαν να σκεφτούν τρόπους και τεχνικές οι οποίες θα έκαναν την ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη. Για να καλύψουν το αίσθημα της πείνας, ανακάλυψαν την συντήρηση των τροφών αρχικά (κυρίως) με θαλασσινό νερό.
Στις μέρες μας πλέον, οι σύγχρονοι νομάδες αξιοποιούν τους αυτοφυείς θησαυρούς της φύσης και καινοτομούν μέσω των ζυμώσεων. Ένας ανήσυχος μάγειρας του μέλλοντος, ακολουθώντας τα χνάρια της παράδοσης αλλά και τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις, θα αναζητεί τη δημιουργία της τέλειας γεύσης μέσα από την τροφοσυλλογή και τις ζυμώσεις ή συνδυάζοντας και τους δύο τρόπους.
O Chef Μιχάλης Μάρθας (The Fat Duck / Bray, England 3 Stars Michelin, Waterside Inn / Bray, England 3 Stars Michelin, Pure C / Cadzand, Netherlands 2 Stars Michelin, Daniel Berlin Krog / Sweden 2 Stars Michelin), παρουσιάζει:
ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΟΓΗ & ΖΥΜΩΣΕΙΣ / FORAGING & FERMENTATION, ένα πρωτοποριακό σεμινάριο πλούσιο σε θεωρία και σε γεύση
Τροφοσυλλογή (Foraging)
- Τροφές για Συλλογή
- Η σημασία της Εποχικότητας
- Διαχείριση Τροφοσυλλογής στην Επαγγελματική Εστίαση
- Γαστρονομικές Τάσεις
Ζυμώσεις (Fermentation)
- Βασικές Αρχές
- Η σημασία του pH
- Τεχνικές για ζυμώσεις λαχανικών
- Τεχνικές για ποτά, παράγωγα των ζυμώσεων
- Τεχνικές για προζύμι
Συνταγές που θα παρουσιαστούν
- Κεφίρ
- Ξύδι ροδιού – Αχλάδι
- Κομπούχα Φασκόμηλο
- Μαγιά μήλου
- Μαγιά πιπερόριζας ή κουρκουμά για ανθρακούχο ποτό
- Γαλακτική Ζύμωση Λαχανικών – Φρούτων
- Γάρος Ψαριού
- Μπέικον Ψαριού
Πρακτική
- Στήσιμο εστιατορικού πιάτου (Plating A la carte)
- Πειραματισμοί & Γευσιγνωσία
Απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την τροφοσυλλογή και τις ζυμώσεις, από έναν έμπειρο βραβευμένο chef.
Τιμολογιακή Πολιτική
- κόστος παρακολούθησης (Live) 55€
- 30€ για τους απόφοιτους του IEK PRAXIS
- Δωρεάν για τους σπουδαστές διετούς φοίτησης Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής, αποκλειστικά του ΙΙΕΚ PRAXIS
Η Κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις για τις τεχνικές των ζυμώσεων και τις κατάλληλες συνθήκες τροφοσυλλογής.
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)
Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές