- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα21/10/2024
- Ωράριο Αθήνα17:30-21:45
- Διάρκεια100 ώρες - 20 συναντήσεις
- ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα & Τρίτη για 2,5 μήνες
- Προσφορά* Έκπτωση 350€ Τελική Τιμή 550€
- Τιμή900€
Σεμινάριο Food And Beverage Management: Αναβαθμίστε το βιογραφικό σας με ολοκληρωμένες γνώσεις και ξεκινήστε μια δυναμική καριέρα στελέχους F&B στον Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό Τομέα.
Στο ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμα F&B Management, περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες:
Διοίκηση Εστιατορίων–Μπαρ–Καφέ (Bar & Restaurant Management)
- Οργάνωση και Λειτουργία Εστιατορίου, Καφέ, Μπαρ
- Οργάνωση και Λειτουργία Κουζίνας
- Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός Κουζίνας – Μπαρ – Καφέ
- Δεοντολογία & Επαγγελματική Συμπεριφορά στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (Human Resources/Crisis Management)
- Επιλογή, Εκπαίδευση και Ενσωμάτωση Νέου Προσωπικού στην Επιχείρηση
- Εργασιακές Σχέσεις, Διαχείριση Ομάδας, Διαχείριση Κρίσεων
- Συστήματα Αξιολόγησης και εξέλιξης του Προσωπικού
Μάρκετινγκ– Δημόσιες Σχέσεις (Marketing – Public & Guest Relations)
- Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ με εφαρμογές στην Εστίαση
- Ο Πελάτης – Καταναλωτής: ο γνωστός μας άγνωστος
- Συμπεριφορά του Καταναλωτή – Συμπεριφορά προς τον Πελάτη
- Θεωρία και Πρακτική των Δημοσίων Σχέσεων στην Εστίαση
- Επαγγελματική Διαχείριση Παραπόνων Πελατών
- Διαχείριση Κρίσεων με τους Πελάτες
Οργάνωση & Έλεγχος Προμηθειών (Food & Beverage Supplies)
- Οργάνωση και Λειτουργία Αποθήκης
- Οργάνωση και Λειτουργία Τμήματος Προμηθειών
- Παραγγελίες – Παραλαβές – Αποθήκευση-Διαχείριση προμηθειών
Οργάνωση & Διοίκηση Εκδηλώσεων (Event Management)
- Event Manager & Event Planners
- Εμψυχωτές – Αρχηγοί Εκδηλώσεων
- Διοργάνωση Συνεδρίων – Σεμιναρίων και Δεξιώσεων (Μελέτες Περίπτωσης)
- Διοργάνωση Εταιρικών και Ομαδικών Events (Μελέτες Περίπτωσης)
Οικονομική Διαχείριση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Cost & Pricing)
- Κοστολόγιο
- Τιμολόγηση
- Βασικές Αρχές Λογιστικής
Σύνθεση Μενού & Γαστρονομία
- Ελληνική Γαστρονομία
- Δημιουργική και Διεθνής Κουζίνα
- Comfort Food και All Day Bar-Restaurants
- Τύποι Εστιατορίων ανάλογα με το μενού
- Γευσιγνωσία ελαιόλαδων – Οργανοληπτική αξιολόγηση
- Τα πάντα για την Σύνθεση του Καταλόγου στο Εστιατόριο
Ασφάλεια και Υγιεινή των Τροφίμων – HACCP
- Σχεδιασμός για το HACCP
- Οργάνωση και εφαρμογή συστήματος HACCP
- Εκπαίδευση Προσωπικού
- Παρακολούθηση και αξιολόγηση του συστήματος HACCP
Νομοθεσία Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
- Έναρξη και λειτουργία επιχείρησης
- Αρμόδιες αρχές, υπεύθυνοι καταστήματος, έλεγχοι
- Παρακολούθηση αλλαγών και τήρηση νομοθεσίας
Οινογνωσία – Οινοχοΐα
- Εισαγωγή στην Οινοποίηση
- Γευσιγνωσία οίνου
- Ελληνικός και Παγκόσμιος Αμπελώνας
- Τα μυστικά της Δημιουργίας Wine List
- Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού
- Αποθήκευση, συντήρηση και διαχείριση οίνων
Πτυχιακή Εργασία (Project)
- Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ατομικό Project με θεωρητική και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν.
- Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα FOOD and BEVERAGE Management, απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών Τουρισμού και Επισιτισμού, με ή χωρίς επαγγελματική εμπειρία, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στελέχους F&B στον Ξενοδοχειακό ή και στον Επισιτιστικό Τομέα.
- Το πρόγραμμα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ολοκληρώνει και να αναβαθμίζει προϋπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες, στην κατεύθυνση του αποτελεσματικού management επιχειρήσεων Τροφίμων, Ποτών και Τουρισμού.
Τιμολογιακή Πολιτική:
Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση προκαταβολής 250€
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Με το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος FOOD and BEVERAGE MANAGEMENT οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει τις παρακάτω γνώσεις και δεξιότητες:
- Διοίκηση Εστιατορίων και Καφέ Μπάρ
- Marketing και δημόσιες σχέσεις
- Διοίκηση Προσωπικού
- Οικονομικά και κοστολόγηση στις επισιτιστικές επιχειρήσεις
- Οινολογία, Οινογνωσία, Σέρβις κρασιού
- Οργνάνωση και Διαχείριση αποθήκης και προμηθειών
- Σύνθεση Μενού και Γαστρονομία
- Νομοθεσία
- Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
- Οργάνωση και εμψύχωση εκδηλώσεων
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)