#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική (Professional Pastry)


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Έναρξη Αθήνα16/12/2024
  • Ωράριο Αθήνα17:00-22:00
  • Έναρξη Χαλκίδα16/12/2024
  • Ωράριο Χαλκίδα17:00-22:00
  • Διάρκεια100 ώρες - 17 εβδομάδες
  • ΣυχνότηταΜια φορά την εβδομάδα κάθε Τρίτη
  • Προσφορά600€ με προεξόφληση-750€ σε 3 δόσεις
  • Τιμή1000€

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που λατρεύουν τη μυρωδιά των φρέσκων αρτοσκευασμάτων, αλλά δεν γνωρίζουν πως να ξεκινήσουν μια καριέρα στον κλάδο, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς. Είτε είστε αρχάριοι είτε έχετε κάποια εμπειρία στην κουζίνα, όλοι μπορούν να απολαύσουν και να εξειδικευτούν με το πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής του PRAXIS μιας και είναι κατάλληλο τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες που θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους.

Θα μάθετε προηγμένες τεχνικές για να φτιάχνετε γευστικά επιδόρπια, καθώς και πώς να τα διακοσμείτε με όμορφα φινιρίσματα. Είτε είστε ερασιτέχνης είτε έχετε κάποια εμπειρία στην κουζίνα, αυτό το πρόγραμμα θα ανεβάσει τις δεξιότητές σας στο επόμενο επίπεδο. Εγγραφείτε λοιπόν σήμερα και ξεκινήστε την πορεία σας για να γίνετε επαγγελματίας ζαχαροπλάστης!

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Ζαχαροπλαστικής, περιέχει όλα τα αντικείμενα για την επαγγελματική ζαχαροπλαστική που πρέπει να γνωρίζει ο αυριανός επιτυχημένος επαγγελματίας ζαχαροπλάστης. Ανάμεσα σε άλλα θα διδαχθείτε:

  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: Χρήση πλάστη, σακούλας ζαχαροπλαστικής και παλέτας σε ψεύτικες τούρτες, διακοσμητική με τη χρήση βουτυρόκρεμας
  • ΚΕΪΚ: Βανίλιας, Λεμόνι, Σοκολάτας, Ντόμινο, Muffins
  • ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ & ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ: Λευκά και bisquit λευκά, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα μουσελίν, μπαβαρουάζ φρούτου, μπαβαρουάζ βανίλιας
  • ΚΟΚ, ΣΑΒΑΓΙΑΡ, ΣΟΥ, ΕΚΛΕΡ, ΠΑΒΛΟΒΑ: Ζύμη για σου, εκλέρ, γέμισμα με παραλλαγές της κρέμας ζαχαροπλαστικής, πάβλοβα
  • ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ, ΤΑΡΤΕΣ, ΤΑΡΤΑΚΙΑ: δημιουργίες γλυκών παραγωγής
  • ΓΛΥΚΑ ΕΟΡΤΩΝ: Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτα κέϊκ, βασιλόπιτα τσουρέκι, χαλβάς
  • ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ: Θεωρία σιροπιάσματος, ραβανί, σάμαλι, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο, σέκερ παρέ, σαραγλί, κανταϊφι
  • ΓΛΥΚΑ ΚΡΕΜΕΣ: Crème Brûlée, Πανακότα, Ρυζόγαλο, Πουτίγκα, Κρέμα Καραμελέ
  • ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Τάρτα φράντζιπαν, τάρτα φρούτου, lemon pie, μηλόπιτα, μηλόπιτα σκεπαστή
  • ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: Ζεστή, τούρτα νουγκατίνα, cheesecake κρύο, cheesecake ζεστό
  • ΜΙΛΦΕΙΓ: Σοκολάτας, αμυγδάλου
  • ΣΟΥΦΛΕ: Κρύα και ζεστά όπως σοκολάτας
  • ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: Σοκολάτας, μπισκουί σοκολάτας, σοκολατίνα, μπαβαρουάζ σοκολάτα, γκανάζ σοκολάτας (υγείας-γάλακτος)
  • ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ, ΚΡΕΠΕΣ
  • ΓΛΥΚΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ: Μους λευκής σοκολάτας, μους καραμέλα, μους λεμόνι, κραμπλ φουντουκιού, φρούτα φλαμπέ, σιρόπι, καραμέλας, σιρόπι σοκολάτας

 

Παροχές
Παρέχονται τα Υλικά και τα Αναλώσιμα των Εργαστηρίων ♣ Εργαστηριακή Στολή PRAXIS ♣ Εκπαιδευτικές Σημειώσεις / Συνταγές.

Τα Προγράμματα της Σχολής Ζαχαροπλαστικής, απευθύνονται:

  • Σε αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής και να ξεκινήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία ως Pastry Chefs
  • Σε ήδη απασχολούμενους στον τομέα του επισιτισμού με μικρή εμπειρία και «κλασσικές» γνώσεις ή καθόλου γνώσεις ζαχαροπλαστικής, που θέλουν να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους με συνθέσεις ζαχαροπλαστικής υψηλού επιπέδου και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές και τον ρόλο τους στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα
  • Σε όσους θέλουν να κατακτήσουν την τέχνη της Επαγγελματικής Ζαχαροπλαστικής για δική τους αποκλειστική απόλαυση.
  • Σκοπός του Προγράμματος Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Ζαχαροπλαστικής είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων Επαγγελματικής Ζαχαροπλαστικής σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Με το τέλος του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ή σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, Catering, Super Markets, φούρνοι κλπ.) στο τμήμα παρασκευής γλυκών.
  • Θα μπορούν να δημιουργήσουν βασικά, αλλά και προχωρημένα ή εξειδικευμένα γλυκά και συναφή παρασκευάσματα και θα κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική ζαχαροπλαστική, σε πολλές εκδοχές της.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται  Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο eίναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΔΒΜ PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Πόλη Που Με Ενδιαφέρει
    X
    CONTACT US