- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα09/12/2024
- Ωράριο Αθήνα18:45 έως 22:00
- Έναρξη Χαλκίδα09/12/2024
- Ωράριο Χαλκίδα18:45 έως 22:00
- Διάρκεια16 ώρες που υλοποιούνται σε 2 εβδομάδες
- ΣυχνότηταΔευτέρα και Τετάρτη 4 ώρες την φορά
- Προσφορά-Προσφορά: 2 δόσεις*80€ ή εφ άπαξ 130€
- Τιμή192€
Σεμινάριο Ζυθογνωσίας: Τα πάντα για την απόλαυση της Μπίρας!
- Αν μέχρι τώρα ξεχωρίζεις τη μπίρα μόνο από το χρώμα του μπουκαλιού της και παραγγέλνεις “μια μπίρα πράσινη” ή “μια μπίρα καφέ”, ήρθε η ώρα να προσγειωθείς στον πραγματικό κόσμο της!
- Εκατοντάδες είδη και ετικέτες μπίρας είναι πλέον διαθέσιμες στον καταναλωτή, από το super Market, μέχρι το πιο απομακρυσμένο bar.
- Ειδικά στην Ελλάδα, η “επανάσταση” των μικροζυθοποιείων, έχει δημιουργήσει μπίρες ανώτερης ποιότητας, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες στην χώρα μας.
- Στο σεμινάριο αυτό παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή και θα μάθουμε όχι μόνο πώς να πλοηγηθούμε στους δαιδαλώδεις δρόμους της μοντέρνας ζυθοποιίας, αλλά – κυρίως – θα μάθουμε πώς να απολαμβάνουμε τη μπίρα μας, πάντοτε με υπευθυνότητα.
Στο σεμινάριο ζυθογνωσίας περιλαμβάνεται ένα σύντομο θεωρητικό μέρος, το οποίο ακολουθείται από γευστικές δοκιμές και ταίριασμα μπίρας με φαγητό που ετοιμάζουν οι chefs του PRAXIS:
Θεωρία
- Σύντομη Ιστορία της Μπίρας
- Γεωγραφία της μπίρας στην Ευρώπη και την Αμερική
- Χάρτης της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας: ετικέτες, είδη, περιοχές, σημεία διάθεσης
- Συστατικά της μπίρας και πρώτες ύλες της Ζυθοποιίας
- Εισαγωγή στις μεθόδους βυνοποίησης και ζυθοποίησης.
Πρακτική
- Είδη Μπίρας και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καθενός
- Κατάλληλα ποτήρια σερβιρίσματος ανάλογα με το είδος μπίρας
- Θερμοκρασίες σερβιρίσματος ανά είδος μπίρας
- Beer & Food Pairing: συνδιάζοντας κάθε είδος μπίρας με φαγητό
- Γευσιγνωσία και Food Pairing διαφόρων ειδών μπίρας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή
Παροχές
Το σεμινάριο ζυθογνωσίας απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της Μπίρας, να γνωρίσουν τα διάφορα είδη, τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας και είδους και να κάνουν γευστικές δοκιμές και food pairing με γνωστές και άγνωστες ετικέτες.
Τιμολογιακή Πολιτική
- Το κόστος του προγράμματος είναι:192€
- Για εγγραφές έως 30/6 Επιδότηση-Έκπτωση:48€
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:120€
- Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
- Να γνωρίζουν βασικά στοιχεία για την ιστορία, την γεωγραφία και τις μεθόδους παρασκευής της μπίρας
- Να αναγνωρίζουν τα βασικά είδη μπίρας και να ξέρουν τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους
- Να έχουν πρακτική επειρία στην γευσιγνωσία πολλών ετικετών από διάφορα είδη και περιοχές, με ταυτόχρονο ταίριασμα του κάθε είδους με κατάλληλο φαγητό (food pairing)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).