#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Σεμινάριο Bartending


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Ωράριο Αθήνα18:00-21:45
  • Διάρκεια60 ώρες
  • ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα & Τρίτη για 6 εβδομάδες
  • Τιμή720€
  • Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στην τέχνη του Bartending, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο βασικές πρωτεύουσες του Bartending σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Η μεγάλη εξάπλωση και αναβάθμιση των bars ως μεμονωμένες επιχειρήσεις, αλλά και η λειτουργία ολοένα και περισσότερων bars μέσα σε υπάρχουσες επιστιτιστικές και τουριστικές μονάδες (εστιατόρια, ξενοδοχεία), έχει εκτοξεύσει την ζήτηση για εξειδικευμένους bartenders
  • Η εκπαίδευση του Bartender είναι απαιτητική, τόσο επειδή έχουν πολλαπλασιαστεί οι ετικέτες των ποτών και των coctails που προσφέρονται, όσο και – κυρίως- επειδή ο χώρος των bars είναι πλέον πολύ αναβαθμισμένος και πολύ απαιτητικός / ανταγωνιστικός.

 

 

Το Σεμινάριο Bartending του PRAXIS, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 

  • Υλοποιείται με εκπαιδευτές πολύ έμπειρους και καταξιωμένους bartenders
  • Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και προσομοιάζουν στις πραγματικές συνθήκες εργασίας
  • Γίνεται διαρκής hands on εκπαίδευση με πάνω από 50 ετικέτες ποτών
  • Δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός coctails από κάθε σπουδαστή
  • Υπάρχει άμεση προώθηση στην απασχόληση, στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της εστίασης, της διασκέδασης και του τουρισμού με τις οποίες συνεργάζεται το οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας του PRAXIS
  • Δίδεται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Πιστοποιημένο ΚΕΔΙΒΙΜ 2 PRAXIS

 

Στο Σεμινάριο Bartending του PRAXIS περιλαμβάνονται όλα τα αντικείμενα που χαρακτηρίζουν τον επαγγελματία bartender και τα οποία πρέπει να γνωρίζει και να χειρίζεται:

 

Το Μπαρ ως επιχείρηση: Αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση ενός bar

  • Κοινωνική Ευθύνη και Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
  • Το προσωπικό του μπαρ.
  • Τύποι μπαρ.
  • Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός.
  • Το σέρβις του μπαρ.
  • Μερίδες ποτών.
  • Διαχείριση πρώτων υλών
  • Πρότυπες και μή συνταγές
  • Σύγχρονες Μέθοδοι Τιμολόγησης και Κοστολόγησης
  • Υγιεινή και ασφάλεια.

 

Βασικές και προχωρημένες τεχνικές ανάμιξης και δημιουργίας cocktail και σύνθετων πρώτων υλών (Θεωρία και Πρακτική)

  • Ιστορία των cocktails.
  • Τύποι και Κατηγορίες Coctails
  • Σύνθεση των cocktails.
  • Βασικές μέθοδοι ανάμειξης.
  • Μαγειρεύοντας στο μπάρ (εισαγωγή στη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων)
  • Βασικές γαρνιτούρες
  • Κλασικά cocktails.
  • Μη αλκοολούχα cocktails.
  • Γνωριμία με το Working Flair
  • Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Τo Ουίσκι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Τo Τζίν (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Τα Ρούμι και τα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Η Τεκίλα και τα αποστάγματα Αγαύης (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Το Κονιάκ/Μπράντι (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Ιστορία
  •     Παραγωγή
  •     Κατηγορίες
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  •     Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Η Βότκα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  • Ιστορία
  • Παραγωγή
  • Κατηγορίες
  • Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες
  • Πρακτική των συμμετεχόντων στα σημαντικότερα cocktails

 

Bitters, Liqueus και άλλα αλκοολούχα (Θεωρία, Ποτογνωσία και Πρακτική)

  •     Η μπύρα
  •     Το κρασί
  •     Η σαμπάνια
  •     Λικέρ φρούτων, αρωματικών φυτών, Απεριτίφ
  •     Μπίτερ
  •     Ανιζέ
  •     Γευσιγνωσία στις σημαντικότερες ετικέτες

 

Παροχές
Όλα τα υλικά του εργαστηρίου.Ποδιά bartender PRAXIS
  • Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του μπαρ, αλλά και ερασιτέχνες ή και σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό ή να απασχοληθούν ερασιτεχνικά.

 

  • Κρατήσεις θέσεων με κατάθεση του ποσού.
  • Ειδικές τιμές για σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS
  • Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 IBAN GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 
Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ
 IBAN GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282
Δικαιούχος ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε.
  • Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARMEN είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός οδηγούν τα μπάρ να συναγωνίζονται στην προσφορά ολοένα και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες, με ολοένα και πιο διαφοροποιημένα προϊόντα.
  • Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν εκπαίδευση αξιώσεων, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
  • Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να γίνουν οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για

    Πόλη Που Με Ενδιαφέρει

    X
    CONTACT US