- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα - Χαλκίδα
- Έναρξη Αθήνα02/12/2024
- Ωράριο Αθήνα17:45-22:00
- Έναρξη Χαλκίδα02/12/2024
- Ωράριο Χαλκίδα17:00-22:00
- Διάρκεια20 ώρες - 4 ημέρες
- ΣυχνότηταΑπό Δευτέρα έως Πέμπτη
- Προσφορά 150€ με προεξόφληση
- Τιμή230€
Ψάχνεις την καλύτερη σχολή Barista;
Βρίσκεσαι σε δίλημα για το που μπορείς να σπουδάσεις πάνω στην τέχνη του καφέ. Αναζητάς μια σχολή ή σεμινάρια για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Είσαι αρχάριος και ψάχνεις κάπου να ξεκινήσεις. Είσαι επαγγελματίας με εμπειρία και θες να να ανεβάσεις το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεις ενώ παράλληλα να μάθεις όλες τις νέες τάσεις, τεχνικές από τους πλέον καλύτερους επαγγελματίες στο χώρο. Σε ενθουσιάζει η latte art και αναζητάς ένα επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα που περιλαμβάνει θεωρητική αλλά και πράκτική εκπαίδευση και αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στο βιογραφικό σου.
Μην ψάχνεις αλλού. Ποιοτική εκπαίδευση barista στο coffee seminar του PRAXIS με έμφαση στην πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Θες να γίνεις Barista;
Είτε είστε έμπειρος barista είτε νέος στον κλάδο του καφέ, υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθετε. Τα σεμινάρια Barista είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας στον κόσμο του καφέ. Από την εκμάθηση διαφορετικών μεθόδων παρασκευής μέχρι τη δοκιμή νέων προφίλ γεύσης, τα σεμινάρια barista προσφέρουν κάτι για όλους. Δημιούργησε λοιπόν το ΤΕΛΕΙΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ, κάθε φορα και γίνε επαγγελματίας δίπλα στους κορυφαίους της αγοράς.
Κατα τη διάρκεια του προγράμματος θα μάθετε τα βασικά της παρασκευής καφέ και θα αποκτήσετε πολύτιμη πρακτική εμπειρία κατά τη διαδικασία. Θα εξοικειωθείτε με διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ, όπως ο εσπρέσο και το pour-over, καθώς και με το πώς να αφρίζετε σωστά το γάλα για ειδικά ροφήματα όπως ο καπουτσίνο και η λάτε. Θα μάθετε επίσης για τους διάφορους τύπους καφέδων, την προέλευσή τους, το γευστικό τους προφίλ και τα κατάλληλα μεγέθη άλεσης. Επιπλέον, θα αναπτύξετε κατανόηση των καλών πρακτικών εξυπηρέτησης πελατών, ώστε να μπορείτε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον πελάτη.
Στο τέλος του σεμιναρίου, θα έχετε μια πολύ καλύτερη κατανόηση του καφέ και θα είστε σε θέση να φτιάχνετε με αυτοπεποίθηση περίπλοκα ροφήματα με ακρίβεια. Θα είστε επίσης σε θέση να επιλύετε προβλήματα γρήγορα και να κάνετε προσαρμογές εν κινήσει, αν χρειαστεί. Με αυτές τις δεξιότητες στο ενεργητικό σας, θα έχετε ό,τι χρειάζεται για να γίνετε επαγγελματίας barista σε χρόνο μηδέν!
Είστε επαγγελματίας;
Για να διασφαλίσετε ότι οι barista σας είναι ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές, σκεφτείτε να επενδύσετε στα σεμινάρια barista του PRAXIS. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν να παρέχουν στο προσωπικό σας την ευκαιρία να μάθει από ειδικούς στον τομέα και να δικτυωθεί με άλλους επαγγελματίες. Αυτό όχι μόνο θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ως barista, αλλά θα δείξει επίσης στους πελάτες σας ότι δεσμεύεστε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.
Γιατί να παρακολουθήσω σεμινάριο Barista;
Είτε ψάχνετε για μια νέα καριέρα είτε απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον καφέ, η παρακολούθηση ενός μαθήματος barista μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγγραφείτε σε ένα μάθημα:
1. Θα μάθετε για τα διάφορα είδη κόκκων καφέ και πώς να τους αλέθετε σωστά.
2. Θα μάθετε πώς να φτιάχνετε ροφήματα με βάση τον εσπρέσο, όπως lattes και καπουτσίνο.
3. Θα αποκτήσετε δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών που μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε κλάδο.
4. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικούς καφέδες και να μάθετε για τα προφίλ γεύσης.
5. Θα γνωρίσεις άλλους λάτρεις του καφέ και θα κάνεις νέους φίλους!
Στο PRAXIS διαθέτουμε τους καλύτερους εκπαιδευτές και εκπαιδευτές του κλάδου, οι οποίοι μπορούν να μοιραστούν μαζί σας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα λάβετε την υψηλότερη δυνατή εκπαίδευση.
Επιλέγουμε επιτυχημένους επαγγελματίες που κατανοούν τις προκλήσεις της εργασίας σε αυτόν τον κλάδο και μπορούν να σας παρέχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να πετύχετε. Οι εκπαιδευτές μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις σας, να σας προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση και να διασφαλίσουν ότι η εκπαιδευτική σας εμπειρία θα είναι θετική και ολοκληρωμένη.
Χρησιμοποιούμε την πιο προηγμένη τεχνολογία και τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας για να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας είναι σε θέση να κατανοήσουν και να κατακτήσουν σωστά την τεχνική.
Τέλος, το PRAXIS προσφέρει συνεχή υποστήριξη μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε τις δεξιότητές σας ως επαγγελματίας.
Τι θα μάθω στο Σεμινάριο Barista;
Το Σεμινάριο Barista, περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει ο επαγγελματίας barista:
- Ιστορία του καφέ
- Εξέλιξη των café
- Λειτουργία της καφετέριας
- Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
- Το καφεόδεντρο (γενικά)
- Ανατομία του καρπού
- Ποικιλίες καφέ
- Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
- Μέθοδοι καβουρντίσματος
- Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
- Η μηχανή του Espresso
- Ελληνικός
- Φίλτρου
- Στιγμιαίος/ Frappe
- Espresso/ Cappuccino
- Εξυπηρέτηση Πελατών
- Σοκολάτα- Κακάο
- Το κακαόδεντρο
- Ιστορία του κακάο
- Τρόποι επεξεργασίας του καρπού του κακαόδεντρου
- Συνταγές ροφημάτων με σοκολάτα
- Συνταγές ροφημάτων με αλκοόλ
- Η σαντιγί
- Εισαγωγή στο Latte art και Etching
- Υλικά και Εργαλεία του Latte art και Etching
Πρακτικές ασκήσεις παρασκευής ροφημάτων από τους καταρτιζόμενους:
- Ελληνικός στο υγραέριο
- French press
- Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
- Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
- Cappuccino, latte
- Σοκολάτα ζεστή και κρύα
- Καθαριότητα χώρου και μηχανών
Παροχές
- Το Σεμινάριο Barista απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.
- Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας και κατάθεση προκαταβολής.
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR5301104880000048844134311 |
Δικαιούχος | PRAXIS ΑΔ ΟΕ |
Το Σεμινάριο Barista έχει ως στόχο να δημιουργήσει άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες BARISTΙ, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία, συνέπεια και συνέχεια στον χώρο του cafe-bar, καθώς είναι διαπιστωμένο ότι:
- Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTΙ είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.
- Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)