- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα11:00-17:00
- Διάρκεια18 Ωρες
- ΣυχνότηταΔευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη
Ο έμπειρος τεχνίτης του sushi, Σεφ Νίκος Πολιτάκος (Head Chef στο “Kinjo Japanese Restobar”) θα μας μεταφέρει τα μυστικά της τέχνης του σούσι, βάζοντας δυτικές πινελιές στον ασιατικό γευστικό καμβά.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 1 ημέρα επίδειξης – παρουσίασης και 2 ημέρες με hands on διδασκαλία, όπου οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν οι ίδιοι το sushi τους με την καθοδήγηση και τις συνταγές του Chef
Έτσι, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:
1η ημέρα (επίδειξη-παρουσίαση) – 6 ώρες από 11:00-17:00
- Η φιλοσοφία και οι τεχνικές του Sushi
- Εξοικείωση με την Ορολογία του Sushi
- Επιλογή κύριων υλικών (ρύζι, ψάρι) και προετοιμασίες
- Επιλογή και προετοιμασία βοηθητικών υλών
- Κοστολόγηση πιάτων
- Επιλογή Εξοπλισμού κουζίνας
- Επιλογή Εξοπλισμού σάλας
- Συντήρηση, υγιεινή, ασφάλεια
2η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες από 11:00-17:00
Sushi rice
- Παρασκευή και προετοιμασία ρυζιού για Sushi (πλύσιμο, στέγνωμα, βράσιμο, μαρινάρισμα)
- Παρασκευή Sushi-su (Ιαπωνική μαρινάδα για το ρύζι με βάση το ξύδι)
Oshizushi
- Παραδοσιακό Πρεσαριστό Sushi
Maki Rolls (Hosomaki- Uramaki)
- Παρασκευή Uramaki (Ρολά sushi δυτικού προσανατολισμού, Inside-Out Rolls )
- Παρασκευή Hosomaki (Παραδοσιακά ιαπωνικά ρολά sushi)
3η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες από 11:00-17:00
Sashimi
- Προετοιμασία, Φιλετάρισμα, Μαρινάρισμα και Τρόποι Κοπής Ψαριών και θαλασσινών
- Παρασκευή: Usuzukuri – Sogizukuri – Hirazukuri με: τόνο – σολομό – λαβράκι – χταπόδι
Nigiri
- Τεχνική Nigirizushi με: τόνο -σολομό- λαβράκι
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τους τρόπους προετοιμασίας και παρασκευής Sushi, με πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.
Τιμολογιακή Πολιτική:
- Το κόστος του προγράμματος είναι: 540€
- Για εγγραφές έως 30/9 Early Bird: 360€ – 1 διαθέσιμη θέση ακόμα
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 360€ – 1 διαθέσιμη θέση ακόμα
- Η κράτηση θέσης προϋποθέτει εξόφληση του προγράμματος
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Στόχος του hands on σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής sushi και η εκμάθηση των κυριώτερων συνταγών sushi.
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) υπογεγραμμένη από τον Chef Νίκο Πολιτάκο
Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή