- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα14/01/2025
- Ωράριο Αθήνα12:00-17:00
- Διάρκεια5 Ώρες
- ΠροσφοράΠροσφορά 120€
- Τιμή140€
Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux και ο Chef Patron του Po’ Boys BBQ Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch στην Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια, θα μας παρουσιάσει συνταγές απαραίτητες για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Brunch – Menu από όλο τον κόσμο.
Το Brunch, 10 χρόνια μετά από τα πρώτα βήματά του στο κοινό της Αθήνας, έχει εξαπλωθεί πλέον τόσο πολύ, που εστιατόρια αφιερώνουν ολόκληρο το μενού τους σε αυτή την κατηγορία. Με τις συνταγές που θα δούμε μαζί, όχι μόνο θα τελειοποιήσετε τις τεχνικές σας γνώσεις για το σωστό μαγείρεμα των αβγών, θα μπορέσετε να στήσετε ένα πλήρες μενού Brunch άκρως ανταγωνιστικό.
Αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε:
– Εggs Benedict
– Eggs Benedict Royale
– Eggs Florentine
Και οι Τεχνικές
– Αβγά Ποσέ
– Αβγό στους 63οC
– Αβγό στους 75οC
– Hollandaise Sauce με την κλασική τεχνική
– Ηollandaise Sauce Sous Vide
– Hollandaise με ολόκληρα αβγά
– English Muffins
- Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο brunch.
- Θα δούμε από την αρχή τη ζύμη και το σωστό ψήσιμο για τα English Muffins, το μυστικό για μια σταθερά πετυχημένη Hollandaise, ενώ θα δοκιμάσουμε 3 τεχνικές για ποσάρισμα αβγών, η μία εκ των οποίων είναι το περιβόητο αβγό των 63οC.
- Θα μιλήσουμε και για τις παραλλαγές του πιάτου με καπνιστό ζαμπόν, Royal με καππνιστό σολομό και Florentine με σπανάκι saute.
Pancakes γλυκά και αλμυρά
– Pancakes με αυθεντικό Maple Syrup και βούτυρο
– Pancakes με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και κόκκινα φρούτα
– Pancakes με Crispy Bacon, τηγανητό αβγό και Maple Syrup
Τεχνικές
– Αβγά τηγανητά (sunny side up)
– Αβγά over easy
– Αβγά Scrambled
– Αβγά Scrambled από Ciphon
– Χειροποίητη πραλίνα Φουντουκιού
- Θα δείξουμε το μείγμα αλλά και το σωστό ψήσιμο για τα pancakes.
- Θα φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα φουντουκιού και θα δοκιμάσουμε διάφορους συνδυασμούς για γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα.
– Shakshuka
Τεχνικές
-Αβγά ποσέ σε σάλτσα τομάτας
- Το κατεξοχήν ανατολίτικο πιάτο για πρωινό, που προετοιμάζεται με μία πικάντικη σάλτσα τομάτας αρωματισμένη με harissa και Ras El Hanout (ο βασιλιάς των μπαχαρικών) και τελειώνει με λιωμένο κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κόλιανδρο.
– Spanish Tortilla
- H πιο απλή συνταγή, ουσιαστικά για ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδια, μετατρέπεται σε ένα μαγικό και ιδιαίτερο πιάτο για όσους το έχουν δοκιμάσει, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και με τα κατάλληλα υλικά.
– Meatloaf Burger
- To πιο εναλλακτικό Burger που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική κουλτούρα, συνδυάζει ένα ρολό κιμά με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, γεμιστό με μια πολύχρωμη ομελέτα που κόβεται σε φέτες και κλείνεται σε αφράτο ψωμάκι brioche.
-Peanut Butter Cookies
- Κάθε μενού Brunch έχει τα ‘δικά του’ cookies και τα συγκεκριμένα με το φυστικοβούτυρο πάντα εντυπωσιάζουν.
-Cinnamon Rolls
- Αφράτα και φρεσκοψημένα, ακροβατούν ανάμεσα σε επιδόρπιο ή γεύμα από μόνα τους και είναι το καλύτερο συνοδευτικό σε ένα Brunch menu.
Γρήγορος Cold Brew Καφές
Tο σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες μάγειρες, λάτρεις της μαγειρικής καθώς και σε επαγγελματίες της εστίασης, σε σπουδαστές ή αποφοίτους σχολών μαγειρικής.
Κόστος συμμετοχής 140€-Προσφορά 120€
Προσφορά για σπουδαστές 90€
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
ΠΑΡΟΧΕΣ
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ. Προυπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος. Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ μπορεί να αναλάβει ο εκπαιδευτικός οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832),