- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
- Διάρκεια5 Ώρες
- Συχνότητα1 φορά
Το μεζεδοπωλείο – τσιπουράδικο – ουζερί το ελληνικο δηλαδη “Food to share” είναι μιά παραδοσιακή μορφή της εστίασης στην Ελλάδα, που έχει επιβιώσει για πολλές δεκαετίες παρά τις διάφορες “μόδες” που έρχονται και παρέρχονται στην εστίαση.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει απαίτηση από μια νέα γενιά καταναλωτών για ποιοτική, δημιουργική και καινοτόμα κουζίνα ακόμα και στην απλή της μορφή.
Ο Γρηγόρης Χέλμης, R&D Chef και συνιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου – new age – τσιπουράδικου ΜΕΖΕΝ, φιλοξενούμενος των Gastronomy Days του ΙΕΚ PRAXIS, έρχεται για ένα σεμινάριο πλούσιο σε γευστικές ιδέες και καινοτόμες τεχνικες πάνω στην ελληνικη “Cucina Povera”, την απλή δηλαδή κουζίνα της Ελλάδας
Ο Γρηγόρης Χέλμης, φημίζεται για την γαστρονομική του ευφυία του και για τις μαγειρικές καινοτομίες με αποτέλεσμα να δίνει νέες γεύσεις στην ελληνική γαστρονομία. Μπερδεύει κλασσικές τεχνικές μαγειρικής και παστώματος με φρέσκια διάθεση και δημιουργεί καινοτομίες όπως αυτές που θα μας παρουσιάσει στο σεμινάριο.
Εισαγωγή:
- Η φιλοσοφία της απλής ελληνικης κουζινας στο food to share
- Συντήρηση ψαριών και κρεάτων με παραδοσιακή λογική και νέες τεχνικές
Συνταγές που θα παρουσιαστούν:
- Σκουμπρί καπνιστό πολίτικο
- Γαύρος μαρινάτος σε 3 εκδοχές
- Γαρδουμπακια σουπιάς κοκκινιστά
- Πέρκα καπνιστή
- Σύγλινα τόνου
- Λουκάνικο σουπιάς
- Λουκάνικο μπακαλιάρου
Το σεμινάριο απευθύνεται:
- σε επαγγελματίες της εστίασης, ιδιαίτερα όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις ουζερί – μεζεδοπωλεία, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, κατακτώντας συνταγές και ανοίγοντας την αντίληψη τους πάνω στην καινοτομία της απλής ελληνικής κουζίνας .
- σε σπουδαστές και αποφοίτους σχολών μαγειρικής που θέλουν να κατακτήσουν γνώσεις από την κουζίνα του μεζέ-ουζερί ώστε να απασχοληθούν στον αντίστοιχο κλάδο.
Τιμολογιακή Πολιτική:
- Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€
Η Κράτηση θέσης προυποθέτει εξόφληση του προγράμματος
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:
- θα έχουν κατακτήσει γνώσεις και δεξιότητες για προχωρημένους ουζο και τσιπουρο μεζέδες
- θα έχουν γνωρίσει πρωτότυπες συνταγές από έναν chef μοναδικό στο είδος αυτό της εστίασης
- θα έχουν γνωρίσει θέματα οργάνωσης, παρουσίασης των εδεσμάτων και των μεζέδων που συνδιάζονται με τα αποστάγματα
Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).
Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές ♣ Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή