- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα12:00-16:00
- Διάρκεια5 Ώρες
- Συχνότητα1 φορά
Τα Ψάρια της Μεσογείου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως Ω3, μέταλλα και βιταμίνες, και γι αυτό και κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής αλλά και στην προτίμηση όσων κατοικούν ή επισκέπτονται για τουρισμό την Ελλάδα.
Ανάλογα την εποχή -τις ορθές πρακτικές και τις σωστές συνθήκες αλίευσης, συναντάμε διαφορετικούς πληθυσμούς κατάλληλους για μαγείρεμα, ειδικά στην επαγγελματική μαγειρική όπου οι κατανάλωση είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, το φθινόπωρο συνήθως συναντάμε τσιπούρες, σπάρους, λιθρίνια, ζαργάνες, κέφαλους, σαβρίδια ίσως και μπαρμπούνια, μαρίδες και γόπες. Εξίσου γευστικά και ποιοτικά θεωρούνται και τα αφρόψαρα που είναι πλούσια σε λίπος.
Ο Άγγελος Λάντος, o βραβευμένος με 2 Αστέρια Michelin executive chef της ΣΠΟΝΔΗΣ, Διευθυντής Σπουδών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής PRAXIS, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό σεμινάριο, εξειδικευμένο αποκλειστικά και μόνο στα ψάρια της Μεσογείου και στη σωστή διαχείρισή του.
Πρακτικές που θα παρουσιαστούν
- Πώς καθαρίζουμε το ψάρι.
- Πώς το φιλετάρουμε.
- Πώς αφαιρούμε το δέρμα, τα εντόσθια και τα σπλάχνα
- Πώς και ποια μέρη μαγειρεύονται
- Πώς σερβίρονται τα μάγουλα
Τρόποι Μαγειρέματος
- Παρασκευές Κρύων Ψαριών
- Παρασκευές Ζεστών Ψαριών
- Mousse Ψαριών
Τεχνικές Στησίματος Πιάτων Υψηλής Γαστρονομίας με βάση τα Ψάρια της Μεσογείου (a la carte plating) από τον κορυφαίο Έλληνα Chef
Σε επαγγελματίες της εστίασης, μάγειρες και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να κατακτήσουν τεχνικές της υψηλής μαγειρικής με βάση το ψάρι.
Τιμολογιακή Πολιτική:
- Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€
- Η Κράτηση θέσης προϋποθέτει εξόφληση του προγράμματος
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
- Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατακτήσει τις τεχνικές παρασκευής και τα μυστικά για δημιουργίες υψηλής μαγειρικής με ψάρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832), με την υπογραφή και του Chef Άγγελου Λάντου
Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ¦ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή