#ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

#Επαγγελματική Τυροκομία


  • Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
  • ΠόληΑθήνα
  • Έναρξη Αθήνα18/11/2024
  • Ωράριο Αθήνα17:00 - 22:00
  • Διάρκεια100 ώρες - 17 συναντήσεις
  • ΣυχνότηταΚάθε Δευτέρα
  • Προσφορά750€ με προεξόφληση-900€/3 Δόσεις
  • Τιμή1250€

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ: Πρόγραμμα Εκπαίδευσης. Πρόγραμμα σπουδών διάρκειας τεσσάρων μηνών ( 100 διδακτικές ώρες), το οποίο περιλαμβάνει 17 εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία υλοποιούνται στις δομές του PRAXIS με απόλυτα καταρτισμένους – εξειδικευμένους επιστήμονες.

Τα εργαστηριακά μαθήματα του προγράμματος γίνονται με ρυθμό μιας συνάντησης ανά εβδομάδα, διάρκειας έξι εκπαιδευτικών ωρών στο stateoftheart τυροκομικό εργαστήριο του PRAXIS, το μοναδικό τυροκομείο στο κέντρο της Αθήνας!

Δεκάδες παρασκευές γάλακτος παρουσιάζονται με βιωματικό τρόπο (hands-on διδασκαλία) για τη βέλτιστη μετάδοση της παρεχόμενης γνώσης: Οι σπουδαστές θα συμμετέχουν οι ίδιοι στην παραγωγή των προϊόντων του προγράμματος με την καθοδήγηση έμπειρου Τυροκόμου-Εκπαιδευτή.

Οι παρασκευές που παρουσιάζονται και εκτελούνται στο τυροκομικό εργαστήριο του PRAXIS αφορούν:

  • Όλα τα δημοφιλή παραδοσιακά ελληνικά τυριά (Φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, μυζήθρα κ.α.)
  • Εξαιρετικά τοπικά ελληνικά τυριά (Φορμαέλα Αράχωβας, Σφέλα Μεσσηνίας, Κρασοτύρι Κω, Καλαθάκι Λήμνου κ.α.)
  • Διαδεδομένα τυριά από το Εξωτερικό (Cheddar, Grana Padano κ.α)
  • Όλα τα είδη γιαουρτιού και βουτύρου (Αγελαδινό – πρόβειο βούτυρο/γιαούρτι, παραδοσιακό γιαούρτι, στραγγιστό γιαούρτι κ.α.)
  • Ροφήματα με βάση το γάλα (Αριάνι, κεφίρ, ξινόγαλα)
  • Παγωτά και γλυκίσματα (Κρέμες, ρυζόγαλο κ.α.)

 

Αναλυτικά θα παρουσιαστούν:

  • Εισαγωγή/ Γάλα – Προϊόντα
  • Παραδοσιακό Γιαούρτι/ Set
  • Στραγγιστό Γιαούρτι/Ξυνόγαλο/Kefir
  • Κανόνες Υγιεινής
  • Στάδια Παραγωγής Τυριών
  • Φέτα/Μυζήθρα
  • Κεφαλοτύρο/Ανθότυρο
  • Γραβιέρα Πρόβεια/Μυζήθρα Ξηρή
  • Κρέμες/Ρυζόγαλο
  • Τυριά ΠΟΠ (Θεωρητικό)
  • Κασέρι/Μοτσαρέλα
  • Σκληρό Τυρί Με Βότανα/Μπαχαρικά
  • Cheddar
  • Φρέσκα Μαλακά Τυριά (Γαλοτύρι/Κατίκι)
  • Αναλύσεις Γάλακτος (Θεωρητικό)
  • Αποκορύφωση Γάλακτος/Βούτυρο
  • Gouda/Ημίσκληρα Τυριά
  • Κεφαλογραβιέρα/Μανούρι
  • Λευκά Τυριά Άλμης
  • Προβλήματα/Ελαττώματα Τυριών
  • Γραβιέρα Αγελαδινή
  • Λαδοτύρι
  • Κρασοτύρι
  • Τελεμές
  • Τεχνολογίες Ξένων Τυριών
  • Κατσικίσια Τυριά
  • Χαλούμι/Μυζήθρα
  • Παγωτά
  • Κοπανιστή
  • Τεχνολογίες Ξένων Τυριών
  • Φορμαέλλα/Τυριά Για Σαγανάκι

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη της Επαγγελματικής Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας σε πρακτικό – εργαστηριακό επίπεδο.

Απευθύνεται σε νέους αποφοίτους Λυκείου που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Τυροκόμου, αλλά και σε αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων (πχ Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες, Τεχνολόγους Τροφίμων, Γεωπόνους κλπ) που θέλουν να εξειδικευτούν στην Τυροκομία και να μάθουν με πρακτικό τρόπο όλες τις τεχνικές τυροκόμησης, σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

 

Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές που είναι ήδη εργαζόμενοι και ο χρόνος που θα διαθέτουν για τις σπουδές τους δεν θα έχει μεγάλη επιβάρυνση της καθημερινότητάς τους, προκειμένου να επιτύχουν:

 

  • αποδοτικότερη εκπαιδευτική επένδυση στον εαυτό τους.
  • αποτελεσματική διαμόρφωση του επαγγελματικού προφίλ τους.
  • απόλυτη-άμεση ενασχόλησή τους με τον πρακτικό-παραγωγικό χαρακτήρα της ειδικότητας.
  • γενικότερη γνωριμία με την τέχνη της Τυροκομίας ώστε να μπορούν ακόμα και σε οικιακό περιβάλλον να παράγουν και να απολαμβάνουν τα δικά τους τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Τυροκομία-Γαλακτοκομία είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας τροφίμων της χώρας.

Είναι φανερή η ανάπτυξη μικρών τυροκομικών μονάδων σε όλη την Επικράτεια, οι οποίες λειτουργούν ως μικρές οικογενειακές γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα με εξαιρετικές προοπτικές, τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να διακριθούν ποιοτικά και να δημιουργήσουν γερές βάσεις για την ανάπτυξη διακεκριμένων brand name.

Επίσης νέα τάση στον ευρύτερο χώρο της Γαστρονομίας είναι η απόδοση προστιθέμενης αξίας στα μενού των εστιατορίων με παραγωγή μικρής κλίμακας ποιοτικών γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων στην κουζίνα του Εστιατορίου για αξιοποίηση στα πιάτα που απολαμβάνει το κοινό.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός PRAXIS, πρωτοπόρα Σχολή στον τομέα των γεωπονικών-αγροτικών και γαστρονομικών ειδικοτήτων, έρχεται να καλύψει το κενό στη διάθεση κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού στον δυναμικό κλάδο της Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας με ένα μοναδικό εργαστηριακό πρόγραμμα, την Επαγγελματική Τυροκομία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′

  • Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
  • Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
  • Παρέχονται Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
  • Το σεμινάριο  είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΟΜΩΣ:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
  • Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
  • Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

Απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (BEK) από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ. 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832) ♣ Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ “ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ”

Gallery Σεμιναρίου

praxis logo

Παρακολουθήστε το video του Σεμιναρίου

praxis logo

Το εργαστήριο του Σεμιναρίου

praxis logo

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Πόλη Που Με Ενδιαφέρει
    X
    CONTACT US