- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Έναρξη Αθήνα13/01/2025
- Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
- Διάρκεια5 ώρες
- Προσφορά120€ early bird
- Τιμή140€
Σεμινάριο Μαγειρικής: Burger Academy: Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 15 συνταγές, με τον Βασίλη Σπόρο.
Κόστος: 120€
O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει γύρω από το πιο διάσημο sandwich του κόσμου, το burger.
Τα τελευταία χρόνια, οι πολυεθνικοί συνδυασμοί του στο εστιατόριο Mama Roux (Ramen Burger), αλλά και οι μίξεις στο αυθεντικό barbecue στο εστιατόριο του Po’Boys (Tipsy Texan) έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς της εποχής μας.
Σε αυτό το 5ωρο masterclass θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά από τα χρόνια εμπειρίας του μέσα από 15 συνταγές, αλλά και θα μοιραστεί μαζί μας τους λόγους επιτυχίας γύρω από τα πιο διάσημα και πετυχημένα burger σε εστιατόρια από όλο τον κόσμο.
- Θα φτιάξουμε δύο (2) διαφορετικές ζύμες για ψωμιά: brioche, classic burger bun
- Θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
- Θα μάθουμε πως θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από ramen noodles
- Θα σιγοκαπνίσουμε χοιρινές σπάλες για να δημιουργήσουμε το απόλυτο pulled pork burger
- Θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον Αμερικανικό Νότο
- Θα δούμε ένα διαφορετικό Vegan Burger, με υφή και όψη κανονικού
- Θα μάθουμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τρείς (3) διαφορετικές βασικές σάλτσες.
- Θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
- Θα μάθουμε τη συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
- Χειροποίητες Πίκλες
Plus: τα μυστικά πίσω από την επιτυχία των πιο διάσημων αλυσίδων με burgers στον κόσμο!
Αναλυτικά όλες οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
- Ζύμη για brioche bun
- Ζύμη για classic American burger bun
- Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας:
- Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού.
- Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας.
- Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε.
- Που και πώς ψήνουμε σχάρα – πλατό – ξυλόφουρνο με τί αποτέλεσμα.
- Καραμελωμένα κρεμμύδια:
- με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη
- Χειροποίητες πίκλες και dressing:
- με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά
- Φρεσκοτηγανητές πατάτες:
- Στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος
- τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα
- Coleslaw:
- με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο
Τα burger μας
- Classic American Ηamburger/ Cheeseburger: Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά
- Ramen Burger: με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια.
- Pulled Pork Burger: Σιγοκαπνίζουμε χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα και ετοιμάζουμε το πιο διάσημο εναλλακτικό burger.
- Black Label Burger. To burger που ανέδειξε πάλι γαστρονομικά αυτή την κατηγορία, από πέντε διαφορετικές κοπές βοδινού και μόνο καραμελωμένα κρεμμύδια να το συνοδεύουν.
- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
- Grilled Cheeseburger Wrap. Ένα τελείως διαφορετικό burger που ενώνει 2 διαφορετικές κουλτούρες. Ένα κλασικό grilled cheeseburger τυλιγμένο σε τορτίγια από αλεύρι.
- Juicy Lucy. Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.
- The Luther (Donut) Burger– Τί γίνεται όταν donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν μετράει 10 χρόνια δημιουργίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.
- Oklahoma Fried Onion Burger – Tα κρεμμύδια καραμελώνουν και ψήνονται μαζί με τον κιμά σε ένα τρομερό αποτέλεσμα
- Louis Lunch Burger – Από πολλούς θεωρείται ότι σε αυτό το σημείο στο New Haven γεννήθηκε το burger σε κάθετες σχάρες σε δύο φέτες του τοστ
Το σεμινάριο απευθύνεται όσους θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από πεντανόστιμα, ζουμερά burger καθώς και μοντέρνες παραλλαγές πάνω σε κλασσικά burgers. Τιμολογιακή Πολιτική:
- Η κράτηση Θέσης προϋποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
- Κόστος: 140€ -Προσφορά 120€
Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στο american style burger και τις μοντέρνες παραλλαγές του.
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).