- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Διάρκεια5 Ώρες
- Συχνότητα1 φορά
- Τιμή120€
Ένα δημιουργικό σεμινάριο αφιερωμένο στις νόστιμες μικροσκοπικές μπουκιές. Amuse Bouche canapé για το καλωσόρισμα του chef και Mingardise για το ξεπροβόδισμα. Η ευγενική χειρονομία του εστιατορίου κατά την είσοδο στην αρχή και η ευγενική συνοδεία προς την έξοδο στο τέλος. Η αρχή και το τέλος μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας. Το Α και το Ω μίας οργανωμένης κουζίνας, ανεξάρτητα από το προφίλ που υπηρετεί.
Με τον όρο amuse bouche αναφερόμαστε σε μια μικρή μπουκιά με μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Ουσιαστικά είναι το καλωσόρισμα ενός εστιατορίου, είναι ο «προάγγελος» της γαστρονομικής εμπειρίας που πρόκειται να διαδραματιστεί τις επόμενες ώρες, κυρίως από τον chef του εστιατορίου. Η τέχνη και η τεχνική της κουζίνας θα μεταφερθεί σε μία μπουκιά, ακόμη και αν δεν ταιριάζει απόλυτα με το μενού της ημέρας. Δείχνει ικανότητες, δυνατότητες αλλά κυρίως το στυλ και την ταυτότητα που κάνει τον chef μοναδικό στο είδος του.
Είναι μία μπουκιά με οποιαδήποτε τεχνική ή/και με οποιαδήποτε υφή. Μπορεί να είναι μους, φύλλο πίτας, κρέας ή ψάρι, και να σε προσφέρεται σε ποτήρι, σε πιατάκι ή ως απλό finger food.
Με τον όρο Mingardise αναφερόμαστε στην τελευταία μπουκιά της γαστρονομικής εμπειρίας. Συνήθως αφορά σε ένα μικρό γλυκό και προσφέρεται με καφέ ή λικέρ.
Ο chef Μιχάλης Μάρθας (The Fat Duck / Bray, England 3 Stars Michelin, Waterside Inn / Bray, England 3 Stars Michelin, Pure C / Cadzand, Netherlands 2 Stars Michelin, Daniel Berlin Krog / Sweden 2 Stars Michelin) φημίζεται για τις δημιουργικές ιδέες και τη φινέτσα των μικρών γευστικών τσιμπημάτων (bites) καλωσορίσματος που θυμίζουν διακοσμητικά «μπιμπελό».
Αναλυτικά οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
Amuche
- Τάρτα μανιτάρι
- Χταπόδι
- Χορτόπιτα
Pre Desserts
- Μπακλαβάς
- Μηλόπιτα
- Macaron Πατζάρι
Τα κεραμικά του σεμιναρίου είναι μια χορηγία της Dipno Ceramics – Handmade Tableware-Dinnerware-Buffetware. L.Karamanli 69,Ionia Thessaloniki T:2310781862 / C:6971546994
Σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να μάθουν όλες τις τεχνικές της περιζήτητης αυτής μαγειρικής τεχνικής, του μαγειρέματος σε κενό (sous vide)
Τιμολογιακή Πολιτική:
- Το κόστος του προγράμματος είναι:120€
- Για εγγραφές έως 30/10 Early Bird:90€
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:90€
- Η κράτηση θέσης προϋποθέτει εξόφληση του προγράμματος
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομά σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR3501721540005154038738483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR7601108620000086248000282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στην προστιθέμενη αξία που προσδίδουν οι μικρές μπουκιές στην αρχή (Amuse Bouche) και στο τέλος ενός εστιατορικού μενού (Mignardises)
Βεβαίωση Παρακολούθησης σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).
Παρέχεται εργαστηριακή ποδιά PRAXIS ♣ Παρέχονται Εκπαιδευτικές Σημειώσεις & Συνταγές – Με την ολοκλήρωση των συνταγών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή