Ένα ξεχωριστό σεμινάριο με βασικό πρωταγωνιστή τα λαχανικά, πραγματοποιήθηκε από τον chef και καθηγητή του IEK PRAXIS, Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιούργησε «προχωρημένα» πιάτα εστιατορίου με Vegetarian συνταγές και Ελληνικές πρώτες ύλες, παρασκευασμένες με σύγχρονες τεχνικές και δοσμένες με μοντέρνο τρόπο.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν πιάτα εστιατορίου με vegetarian συνταγές και ελληνικές πρώτες ύλες παρασκευασμένες με σύγχρονες τεχνικές και δοσμένες με μοντέρνο τρόπο.
Στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού αμπελώνα, κάθε συνταγή συνοδεύτηκε με ξεχωριστές ποικιλίες, εκλεκτών Ελλήνων οινοποιών.
“Χωριάτικη σαλάτα”
Σφαίρες από ζωμό χωριάτικης σαλάτας, πίκλα και υγρό ζελέ αγγούρι, βολάκι Άνδρου, παξιμάδι ελιάς.
Συνοδεύτηκε με: ROSE DE XINOMAVRO, Αμπελώνες ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ
“Λαχανοντολμάς” μανιταριών
Άγρια Ελληνικά μανιτάρια, λάχανο savoy, κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, κονσομέ μανιταριών και king oyster sous vide.
Συνοδεύτηκε με: VINO DI SASSO, Κτήμα ΣΚΛΑΒΟΣ
“Κάτω από τη γη”
Πατάτα, σελινόριζα και παντζάρι με μαυρη τρούφα, custard Σαν Μιχάλη, πικάντικα μανιτάρια και “χώμα” παντζάρι-αμύγδαλο.
Συνοδεύτηκε με: LE ROI DES MONTAGNES, Κτήμα ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ
Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας:
– την Fungi Hellas, Νεκτάριος Φιλιππόπουλος για την χορηγία των άγριων μανιταριών και της τρούφας.
– Τον Μικρό Καλλιεργητή, Νίκο Σταθόπουλο για την χορηγία των Micro Greens.