Ένα σεμινάριο πλούσιο σε τούρτες και γλυκά μόνο από σοκολάτα. Tout Chocolate με τον Ευγένιο Βαρδακαστάνη. Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης ανήκει στη γενιά των νέων και πολυβραβευμένων chef pâtissier που με το ταλέντο τους, τη δημιουργικότητά τους και την άριστη ποιότητα των υλικών που επιλέγουν, διαμορφώνουν τις σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομική σφαίρα της υψηλής ζαχαροπλαστικής.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο των #GastronomyDays που διοργανώνονται από το IEK PRAXIS και απευθύνονται αποκλειστικά σε απόφοιτους σχολών ζαχαροπλαστικής και σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες.
Οι συμμετέχοντες, έχοντας στα χέρια τους αναλυτικό συνταγολόγιο, για 5 ολόκληρες ώρες παρακολούθησαν ένα πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα εστιατορικών γλυκών που είχαν σαν κεντρικό πρωταγωνιστή την πολυπόθητη σοκολάτα. Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης, με την χαρακτηριστική μεταδοτικότητά του, έδειξε βήμα-βήμα όλες τις τεχνικές και τα στάδια παρασκευής που απαιτήθηκαν για τέσσερις (4) λαχταριστές συνταγές.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι φωτογράφισαν τα περίτεχνα εδέσματα και στη συνέχεια απόλαυσαν την λαχταριστή γευστική δοκιμή.
• Caramo: Moelleux 70% bitter σοκολάτας με ganache αλμυρής καραμέλας
• Diva: Hazelnut Dacquoise, πούδρα φουντουκιού και ψιλοκομμένα pecan, ganache λεμόνι με σοκολάτα γάλακτος και μέλι.
• Bitter Chocolate Tart “Fleur”: Cocoa Pate sable με ανθό αλατιού, moelleux, Feuilletine Praline και Montee Arcato.
• Ocake (gluten free): Pecan cake, κρέμα πραλίνας pecan, πραλίνα Pecan maison και γλάσο σοκολάτας.
Η παρασκευές των συνταγών εκτελέστηκαν με άριστης ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα Chocolaterie del Opera ( https://www.chocolateriedelopera.com/ )
Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS