Ένα νέο σεμινάριο μοριακής γαστρονομίας υλοποιήθηκε στην Χαλκίδα, με τον καταξιωμένο chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.
Μοριακή γαστρονομία: Η επιστήμη στην υπηρεσία της μαγειρικής.
Η αλλιώς: “Η εφαρμογή των αρχών της χημείας και της φυσικής για την βελτίωση τόσο της γεύσης όσο και της εμφάνισης των πιάτων μας”
Το Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας παρουσίασε ο διακεκριμένος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), με θητεία σε ποιοτικά εστιατόρια (Olive Garden, Kastri Bistro κλπ), ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με την δομική (μοριακή) γαστρονομία και είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES με θέμα την Μοριακή Γαστρονομία.
Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν:
◦ Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση
◦ Ζελατινοποιήσεις
◦ Γαλακτωματοποίηση
◦ Χρήση Siphon με διοξείδιο του αζώτου (N2O)
◦ Τεχνικές χρήσης ξηρού πάγου
◦ Τεχνικές χρήσης υγρού αζώτου