Ένα σεμινάριο μόνο με θησαυρούς από το βυθό της θάλασσας με το Μιχαήλ Νίκο, σεφ του εστιατορίου Άργουρα. O βραβευμένος σεφ και επιχειρηματίας, φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο γαστρονομικών σεμιναρίων Gastronomy Days που διοργανώνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο ΙΕΚ PRAXIS. Ο Μιχαήλ Νίκος, σεφ του γνωστού εστιατορίου «Άργουρα», φημίζεται για τις έξυπνες τεχνικές ψησίματος και τους ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς των πιάτων του που έχουν πάντοτε σαν κεντρικό πρωταγωνιστή τους θησαυρούς της θάλασσας. Η φιλοσοφία του Μιχαήλ Νίκου στη μαγειρική ξεπερνάει τις νόρμες και τις γνώριμες τεχνικές. Μαρινάρει τα ψάρια με δικά του μείγματα μπαχαρικών. Μπερδεύει το αλάτι με τον σχίνο που μάζεψε μόνος του, εμπνέεται από το κάψιμο του καλοκαιρινού ήλιου και κρεμάει τα ψάρια στον απορροφητήρα για να φέρει στα μέτρα του τα δικά του «λιόκαυτα». Φτιάχνει ψαρόσουπα με ξινόχοντρο τραχανά, την χρωματίζει με σαφράν και διαχειρίζεται με επιμέλεια το συκώτι του ροφού. Το κουρκούτι με τα φρέσκα βότανα είναι ιδανικό για να τηγανίζει τους κολιτσιάνους ή ακόμα και τις… σαλούφες. Στην κουζίνα κινείται και λειτουργεί αναρχικά γι αυτό και δεν καταγράφει συνταγές. «Δεν τις θυμάμαι καν» όπως δήλωσε πολλές φορές και στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. «Με ενδιαφέρει μόνο η άριστη ποιότητα και αυτοσχεδιάζω ανάλογα με τον θησαυρό που φτάνει στην κουζίνα μου. Αλλά φροντίζω πάντα να αξιοποιώ στο απόλυτο την πρώτη ύλη». Αυτό είναι και το σκεπτικό του οργανισμού PRAXIS. Κάθε εισηγητής να ξεδιπλώνει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και να δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τους καταξιωμένους επαγγελματίες μέσω της εκπαίδευσης.
Χορηγοί
- EnKardia (https://www.enkardiaoliveoil.com/) – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- Flerianos ( https://www.flerianos.gr ) – Νωπά Ψάρια
- Τσίπουρο Kanenas – Tsantali
Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS