Σεμινάριο: Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στη σχολή Νοσηλευτικής του ΙΕΚ PRAXIS. Οι σπουδάστριες και σπουδαστές των επαγγελμάτων υγείας του ΙΕΚ PRAXIS είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για την Βασική Υποστήριξη Ζωής και την Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό γνωστικό κεφάλαιο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Πρόκειται για γνώσεις ιδιαίτερα χρήσιμες στους σπουδαστές των σχολών νοσηλευτικής, αλλά και όλων των υπηρεσιών υγείας (βοηθοί φαρμακείου, φυσικοθεραπευτές) και αγωγής (προπονητές, βρεφονηπιοκόμοι) και το βιογραφικό τους αλλά και για την καθημερινότητα. Η έγκαιρη παροχή βοήθειας μπορεί να κρίνει την ζωή ενός ασθενούς
Η ύπαρξη ατόμων με επαρκείς γνώσεις για την Βασική Υποστήριξη Ζωής (Basic Life Support – BLS) και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED- Automatic External Defibrillator), είναι αυτή που σώζει ζωές.
Σε πολλούς δημόσιους χώρους υπάρχουν πλέον Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Η παροχή Πρώτων Βοηθειών με Αυτόματο Απινιδωτή σε συνδυασμό με Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, κάνει την διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:
• Στοιχεία ανθρώπινης φυσιολογίας
• Αναπνευστική παύση
• Έμφραγμα μυοκαρδίου
• Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή (Κοιλιακή Μαρμαρυγή)
• Χρήση Απινιδωτή
• Κλήση Υπηρεσιών Υγείας
• Πρωτοβάθμια εκτίμηση (αναγνώριση επείγοντος)
• Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
• Θέση ανάνηψης
Τι είναι και που χρησιμέυει ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής;
Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του. Παρότι οι πρόοδοι στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα συνεχίζουν να βελτιώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή, αυτή παραμένει παγκοσμίως βασική αιτία θανάτου. Οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή συμβαίνουν αιφνίδια, εκτός νοσοκομείου, χωρίς ή με ελάχιστη προειδοποίηση, από ένα σύνδρομο που αποκαλείται αιφνίδιος καρδιακός θάνατος. Το συχνότερο αίτιο της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής είναι μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού που ονομάζεται κοιλιακή μαρμαρυγή (Ventricular Fibrillation – VF) και η οποία πρέπει άμεσα (εντός 3 λεπτών) να αναταχθεί (διορθωθεί) με ηλεκτρική απινίδωση (ασυγχρόνιστη κένωση συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος) με την βοήθεια του απινιδωτή ώστε να αποκατασταθεί φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.
Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Φαρμάκων – Καλλυντικών – Ιατρικών Εργαστηρίων Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Φαρμάκων – Καλλυντικών – Ιατρικών Εργαστηρίων Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Φαρμάκων – Καλλυντικών – Ιατρικών Εργαστηρίων Του ΙΕΚ PRAXIS
Μάθε Περισσότερα Για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας – Νοσηλευτικής – Ιατρικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Φυσικοθεραπείας – Νοσηλευτικής – Ιατρικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS