Στα Σεμινάρια Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας διδάσκει ο διακεκριμένος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) με θητεία σε ποιοτικά εστιατόρια (Olive Garden, Kastri Bistro κλπ).
O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ασχολείται εδώ και χρόνια με την δομική (μοριακή) γαστρονομία και είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES με θέμα την Μοριακή Γαστρονομία.
H Μοριακή Γαστρονομία ή αλλιώς Δομική Γαστρονομία, είναι η διαφοροποίηση της σύστασης των τροφών διατηρώντας την γεύση τους, αλλά αλλάζοντας τελείως την μορφή τους και κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα πολύ πιο εντυπωσιακό.
Τα θέματα που παρουσιάζονται στο Σεμινάριο Μαγειρικής Μοριακής Γαστρονομίας είναι:
- Βασική και αντίστροφη σφαιροποίηση
- Ζελατινοποιήσεις
- Γαλακτωματοποίηση
- Χρήση Siphon με διοξείδιο του αζώτου (N2O)
- Τεχνικές χρήσης ξηρού πάγου
- Τεχνικές χρήσης υγρού αζώτου