- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα
- Διάρκεια6 ώρες
- ΣυχνότηταΜια φορά
- Τιμή70€
- Αρχές και κανόνες λήψης της παραγγελίας
- Σωστή Διαδικασία Παραγγελιοληψίας: πώς υποστηρίζει την Ορθολογική οργάνωση του εστιατορίου
- Ανάλυση της «αλυσίδας» της παραγγελίας: από τον πελάτη, στην κουζίνα, στο σέρβις
- Κώδικες συμπεριφοράς απέναντι στους πελάτες κατά την λήψη παραγγελίας
- Τύποι εστιατορίων και κανόνες συμπεριφοράς
- Ενεργητική Ενημέρωση πελατών για τον κατάλογο
- Τεχνικές πωλήσεων φαγητών και κρασιών
- Υποστήριξη πιάτων ημέρας ή special menus απέναντι στον πελάτη
- Μεταβίβαση παραγγελίας στην κουζίνα
- Σύγχρονα τεχνικά μέσα παραγγελιοληψίας
- Μελέτες περιπτώσεων και παίξιμο ρόλων (προσομοίωση περιστάσεων σέρβις)
Τα σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης απευθύνονται:
- σε ήδη εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να αναβαθμίσουν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους στην εστιατορική τέχνη
- σε επαγγελματίες / ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, που θέλουν να μάθουν τις ορθές πρακτικές εστιατορικής τέχνης, προκειμένου να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν το προσωπικό τους
- σε σπουδαστές και αποφοίτους ξενοδοχειακών σχολών ή και σε ερασιτέχνες που θέλουν να γνωρίσουν τις διάφορες τεχνικές της εστιατορικής τέχνης, όπως το Decoupage, του Mise en place, των τρόπων σερβιρίσματος κλπ
Τα Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης μπορούν να παρακολουθηθούν:
- είτε ως μεμονωμένες ενότητες (όπως η παρούσα), για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο της εστιατορικής.
- είτε ως ολοκληρωμένο σύνολο (που καλύπτει όλες τις πλευρές της εστιατορικής τέχνης).
Σκοπός των Σεμιναρίων Εστιατορικής Τέχνης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων σερβιρίσματος σε χώρους εστίασης, σε επαγγελματικό επίπεδο
- Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν με αυτοπεποίθηση να εργαστούν σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης, με αναβαθμισμένες γνώσεις και δεξιότητες.
Οφέλη από το σεμινάριο
- Το αποτελεσματικό service και η άρτια συμπεριφορά του προσωπικού αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε επισιτιστικής επιχείρησης, ιδιαίτερα σε πολύ ανταγωνιστικές περιόδους όπως η σημερινή.
- Γι αυτό η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται με το service των πελατών αποτελεί μια σημαντική επένδυση με πολύ γρήγορη απόσβεση.
Εκπαιδευτικές Μέθοδοι:
Τα Σεμινάρια Εστιατορικής Τέχνης περιλαμβάνουν:
- Θεωρία της εστιατορικής πρακτικής, αλλά κυρίως
- Πρακτική Εφαρμογή με την μέθοδο της προσομοίωσης σε μελέτες περίπτωσης από την εστιατορική πρακτική: Οι συμμετέχοντες θα παίξουν εναλλάξ ρόλους πελάτη – σερβιτόρου και θα προσομοιώσουν πραγματικές περιπτώσεις
Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 1110 1832)