- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα12:00-16:00
- Διάρκεια4 ώρες
- Συχνότηταμία (1) φορά
- ΠροσφοράΠροσφορά 100€
- Τιμή120€
- Ο Νίκος Μιχαήλ θα μοιραστεί μαζί μας μοναδικές συνταγές και θα έχει μαζί του θησαυρούς από τον πλούτο της θάλασσας. Όστρακα και πρασινάδες!
- Σε κάθε συνταγή θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή με τσίπουρο KANENAS TSANTALI
Τί μαγειρεύει ο Νίκος Μιχαήλ στα Άργουρα
- Ο Νίκος Μιχαήλ αγαπάει και ψάχνει το ψάρι και ασχολείται ιδιαίτερα με τα ωμά θαλασσινά: ψάρια, γαρίδες, καραβίδες ή όστρακα.
- Οι παρασκευές του είναι απλές, όπως αρμόζει, αλλά πάντα διαθέτουν αυτό το “κάτι”, που θα κάνει τη διαφορά, είτε λέγεται φύκι, είτε εξωτικό φρούτο ή σπάνιο ζαρζαβατικό.
- Από την κουζίνα του περνούν όλα τα ψάρια, από το πιο κοινό και καθιερωμένο ως το πιο σπάνιο ή ταπεινό.
Να τι λέει ο ίδιος για την μαγειρική και τις συνταγές του:
- Γι αυτές τις παρασκευές (σεβίτσε, καρπάτσιο) επιλέγουμε ψάρια, που έχουν άσπρη σάρκα με ομοιογενή υφή.
- Τέτοια ψάρια είναι π.χ. το λαυράκι, η τσιπούρα, η συναγρίδα, ο σαργός, ο κυνηγός, η δράκαινα, η σκορπίνα, το χριστόψαρο, το μπαρμπούνι…
- Το ψάρι μπορεί να μαριναριστεί και ολόκληρο -γύρω στα 15’- και να κοπεί μετά, κάτι που θα δώσει πιο “τραγανό” αποτέλεσμα, καθώς θα κάνει μια κρούστα περισσότερο “ψημένη” απ’ έξω.
- Αν, πάλι, το μαρινάρεις κομμένο, θα διατηρηθεί περισσότερο στο ψυγείο (αν θέλουμε).
- Όσον αφορά την ώρα που αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα, εξαρτάται: αν η μαρινάδα μας είναι πολύ όξινη, αρκούν και 5 ως 10 λεπτά για να καταναλωθεί ευχάριστα.
- Αν είναι πιο ήπια, μπορεί και μέχρι μια ώρα.
Εστιατόριο Θαλασσινών τα Άργουρα: Από την Εύβοια, στην Καλλιθέα, με αγάπη!
- Όταν ο έμπειρος chef Νίκος Μιχαήλ αποφάσισε να συνεχίσει τη γαστρονομική πορεία 20 χρόνων μέσα από το δικό του εστιατόριο, τότε γεννήθηκαν τα Άργουρα, στις Τζιτζιφιές.
- Ο προσωπικός χώρος σου κάνει κλικ από την πρώτη στιγμή· λευκές καρέκλες, περιποιημένα τραπεζομάντηλα, φωτογραφίες από το χωριό Αργυρό της Εύβοιας -η πρώτη ονομασία του ήταν Άργουρα- λίγη πρασινάδα στο νερό για καλό feng sui, μικρές πινελιές παράδοσης και ποιοτική ελληνική μουσική να «ντύνει» το περιβάλλον.
- Τα αγνά προϊόντα από την Εύβοια, την ιδιαίτερη πατρίδα του ιδιοκτήτη, αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εγγυώνται την πλούσια γεύση των σπεσιαλιτέ που ο ίδιος ετοιμάζει στην ανοιχτή κουζίνα του.
- Αντικρίζοντας τις προτάσεις του μενού, θαρρείς πως σε αυτό το εστιατόριο οι γνώριμες νοστιμιές του βουνού και της θάλασσας καταφέρνουν να συνδυαστούν, χωρίς να αποκλείουν τις ψαγμένες εμπνεύσεις.
- Σαλάτες, ζεστά ή κρύα ορεκτικά, κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όλα φέρουν τη «σφραγίδα» του Νίκου Μιχαήλ.
Το Σεμινάριο Μαγειρικής Θαλασσινών, απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καινοτομικούς τρόπους μαγειρέματος των ελληνικών θαλασσινών, από έναν έμπειρο chef που θα παρουσιάσει κλασικούς μεζέδες, αλλά με μια ενδιαφέρουσα και καινοτομική προσέγγιση.
Τιμολογιακή Πολιτική:
- Το κόστος του προγράμματος είναι: 120€
- Για εγγραφές έως 30/12 Early Bird: 90€
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές: 90€
- Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς:
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Με το τέλος του σεμιναρίου μαγειρικής, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν νέες συνταγές μαγειρικής για τα ελληνικά θαλασσινά, από το μενού του βραβευμένου εστιατορίου ΑΡΓΟΥΡΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).