- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Διάρκεια18 Ωρες
- Συχνότητα3 συναντήσεις των 6 ωρών
Ο έμπειρος τεχνίτης της Ιαπωνικής Κουζίνας, Σεφ Νίκος Πολιτάκος (Head Chef στο “Kinjo Japanese Restobar”) θα μας μεταφέρει τα μυστικά και τις συνταγές της Ιαπωνικής Κουζίνας, η οποία – εκτός από το πασίγνωστο σούσι – διαθέτει πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας και εξωτικής γεύσης.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει μία (1) ημέρα επίδειξης – παρουσίασης και δύο (2) ημέρες με hands on διδασκαλία, όπου οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν οι ίδιοι το sushi τους με την καθοδήγηση και τις συνταγές του Chef
Έτσι, στο σεμινάριο περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:
1η ημέρα (επίδειξη-παρουσίαση) – 6 ώρες
- Η φιλοσοφία και οι τεχνικές της Ιαπωνικής Κουζίνας
- Εξοικείωση με την Ορολογία της Ιαπωνικής Κουζίνας
- Επιλογή κύριων υλικών και προετοιμασίες
- Επιλογή και προετοιμασία βοηθητικών υλών
- Κοστολόγηση πιάτων
- Επιλογή Εξοπλισμού κουζίνας
- Επιλογή Εξοπλισμού σάλας
- Συντήρηση, υγιεινή, ασφάλεια
2η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες
Dashi – Miso soup
- Παρασκευή Dashi και σούπας με Miso
Ramen soup
- Παρασκευή ζωμού για ramen soup με χοιρινό
Tsumire
- Σούπα με κεφτεδακια ψαριού
Saikyoyaki
- Μαριναρισμα και ψήσιμο ψαριού με σάλτσα miso
Chawanmushi
- Κρέμα αυγού στον ατμό με κοτόπουλο και λαχανικά
3η ημέρα (Hands On) – 6 ώρες
Tempura
- Παρασκευή κλασσικής tempura με λαχανικά, γαρίδες
Tataki
- Παραδοσιακό tataki σε άχυρα
Tonkatsu
- Χοιρινό tonkatsu με σπιτική σάλτσα
Tsukune
- «Κεφτεδακια» από κοτόπουλο σε σουβλάκι
Karaage
- Μαριναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο
Yakitori (Negima–Tebasaki–Momo)
- Παραδοσιακά σουβλάκια κοτόπουλου
Το σεμινάριο Ιαπωνικής Κουζίνας εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων “Κουζίνες του Κόσμου”, στα πλαίσια του #PraxisGastronomyDays
Απευθύνεται σε σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μαγειρικής, καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τους τρόπους προετοιμασίας και παρασκευής Sushi, με πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.
- Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
- Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής των κυριώτερων πιάτων Ιαπωνικής Κουζίνας (πέρα από το sushi) και η εκμάθηση των κυριώτερων συνταγών με πρακτική εφαρμογή.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).