- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΟλοκληρώθηκε
- ΠόληΑθήνα
- Ωράριο Αθήνα12:00 - 17:00
- Διάρκεια5 Ώρες
- Συχνότητα1 φορά
Almost Raw / Σχεδόν Ωμά… για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ΝΕΕΣ ανανεωμένες συνταγές
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο που ήρθε για να μείνει και παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος #PraxisGastronomyDay, με εισηγητή έναν από τους πλέον καταξιωμένους chef της Ελληνικής Γαστρονομικής Σκηνής. Ο κορυφαίος Chef Αλέξανδρος Κοσκινάς (Tudor Hall) μας ξεναγεί στις τεχνικές των (σχεδόν) ωμών πιάτων υψηλής μαγειρικής.
Κοσμοπολίτικος Αστακός, Πολυτελή Χτένια, Εξαιρετικά Στρείδια, Λαχταριστά Μύδια Ωμά! ή σχεδόν… Ωμά, Αχνιστά, Ψημένα στο φούρνο ή απλώς Ψημένα σε εκρηκτικές οξύτητες φρέσκων φρούτων!
καθώς και
“Αχτύπητο” Χταπόδι, Ολόφρεσκο Ελληνικό Λαβράκι και ο δημοφιλής Τόνος… όλα Ωμά! Ή σχεδόν Ωμά!
Αυτά τα Εκλεπτυσμένα αγαθά, απαιτούν Άριστη Διαχείριση και Απόλυτο Σεβασμό για να φτάσουν από τη Θάλασσα στο Πιάτο ενός εστιατορίου. Κάθε λάθος μπορεί να στοιχίσει σε μία επαγγελματική κουζίνα.
Σε αυτό το θεωρητικό σεμινάριο θα μάθουμε από τον πλέον ειδικό πώς να ανοίγουμε τους θησαυρούς χωρίς να τραυματιστούν και ποιες είναι οι κατάλληλες γαρνιτούρες που θα αναδείξουν το τελικό αποτέλεσμα.
Η υψηλή αξία πρέπει να αντικατοπριστεί στο πιάτο! Ο chef Αλέξανδρος Κοσκινάς, ο πλέον ειδικός για τη διαχείριση των θαλασσινών, σε ένα σεμινάριο πλούσιο σε ιδέες, τεχνικές και αρώματα θα παρουσιάσει όλα τα μυστικά που απαιτούνται!
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα παρακάτω πιάτα:
- Στρείδια ελαφρά ψημένα με αρωματικά βότανα και λεμόνι
- Χταπόδι καρπάτσιο με αγγινάρες και πούδρα από αυγοτάραχο
- Καρπάτσιο αστακού με σόγια και μοσχολέμονο
- Χτένια με εσπεριδοειδή και κόλιανδρο
- Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι καρπάτσιο με ντομάτα, μαντζουράνα και ελιές
- Λαβράκι Μαρινέ – vietnamese style ΝΕΟ
- Τόνος tartare με wasabi, tobiko και vinegret από ginger και κόλιανδρο ΝΕΟ
O chef Αλέξανδρος Κοσκινάς φημίζεται για την έντονη δημιουργική σκέψη και διαφορετική προσέγγιση στην μαγειρική των υλικών και αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας.
Σε κάθε σεμινάριο, ξεφεύγει από τις δεδομένες συνταγές και δίνει ιδέες για πολλά περισσότερα πιάτα, γι αυτό φροντίστε να κρατήσετε σημειώσεις!
Σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να μάθουν νέες τεχνικές της μαγειρικής τέχνης.
Τιμολογιακή Πολιτική
- Το κόστος του προγράμματος είναι:120€
- Για εγγραφές έως 30/12 Early Bird:90€
- Κόστος για Φοιτητές & Σπουδαστές:90€
- Η Κράτηση Θέσης προυποθέτει την εξόφληση του προγράμματος
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς αναγράφοντας πάντα το όνομα σας
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
- Εφαρμόζονται σύγχρονες συμμετοχικές μέθοδοι διδασκαλίας, ειδικά σχεδιασμένες για ενηλίκους
- Χρησιμοποιείται ψηφιακός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εποπτικά μέσα
- Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικές σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
- Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.
ΟΜΩΣ:
- Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί-χρηματοδοτηθεί μέσω των πόρων του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Προϋπόθεση χρηματοδότησης: o ενδιαφερόμενος να είναι εργαζόμενος.
- Την υποβολή φακέλου στο τμήμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS
Βεβαίωση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕΔΙΒΙΜ 2) PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832).