Πιστό στην παράδοση που θέλει να διερευνά τις νέες τεχνικές και μεθόδους και να προσφέρει στους καταρτιζόμενούς του τις πιο σύγχρονες γνώσεις σε κάθε τομέα, το ΙΕΚ PRAXIS διοργάνωσε νέο κύκλο σεμιναρίων σχετικά με τις Τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας .
Εκπαιδευτής ήταν ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, chef του Εστιατορίου KASTRI BISTRO (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου SENSES για την Μοριακή Γαστρονομία, με πολλά χρόνια εμπειρία στις τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας.
Η Μοριακή ή αλλιώς Δομική Γαστρονομία, είναι η διαφοροποίηση της σύστασης των τροφών, με διατήρηση της γεύσης τους αλλά με πλήρη αλλαγή της μορφής τους, δίνοντας ένα πολύ εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα στην μορφή.
Στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Κουζίνα Επίδειξης του ΙΕΚ PRAXIS, ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έδειξε στους συμμετέχοντες τις τεχνικές της Σφαιροποίησης, της Ζελατινοποίησης, την χρήση Ξηρού Πάγου και το Υγρό Άζωτο
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η αναδόμηση κλασσικών συνταγών, σύμφωνα με τις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας, με απόλυτο σεβασμό στις παραδόσεις, αλλά και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον της μαγειρικής τέχνης.