Η Μαγειρική Τέχνη υλοποιείται σε εργαστήρια Μαγειρικής που θα τα ήθελαν για κουζίνα τους ακόμη και… τα πιο γκουρμέ εστιατόρια, το ΙΕΚ PRAXIS επιβεβαιώνει την επιμονή του στην τεχνική αρτιότητα και στην υψηλή αισθητική των χώρων εκπαίδευσης.
Οι χώροι των εργαστηρίων μαγειρικής είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για εκπαίδευση στις εξής ειδικότητες:Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής,Τεχνικός Τουριστικών μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τουριστικός Συνοδός, Στέλεχος Τουριστικού Γραφείου, Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας, Κηποτέχνης Τοπίου και Περιβάλλοντος, Τεχνικός Βιολογικής Γεωργίας, Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, Τεχνικός Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας, Τεχνικός Δενδροκομίας και Θερμοκηπίων, Ειδικός Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επαγγελμάτων
Με τον τρόπο αυτό, η Μαγειρική Τέχνη γίνεται στην Πράξη, σε Αληθινά εργαστήρια Μαγειρικής, με Υπερσύγχρονο Εξοπλισμό και Κορυφαίες Εγκαταστάσεις
Οι βαβευμένοι Chef της Ελλάδας, δημιουργούν μέσω της Μαγειρικής Τέχνης, εξαιρετικά πιάτα και εδέσματα μαζί με τους σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS, στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μαγειρικής που διαθέτουμε στις τρείς πόλεις της χώρας μας.Στην Αθήνα, στην Χαλκίδα και στο Αλιβέρι.
Αξιοζήλευτα Εργαστήρια Μαγειρικής μέσα στα οποία απογειώνεται η Μαγειρική Τέχνη δημιουργώντας τους επαγγελματίες μάγειρες του μέλλοντος
Το κάθε εργαστήριο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ του ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει:
- Κουζίνες Φυσικού Αερίου ή ηλεκτρικές 4 εστιών με φούρνους
- Συσκευή μαγειρέματος SOUS VIDE
- Λάντζες πλυσίματος και Τράπεζα παραλαβής ακάθαρτων με θέση για κάδο απορριμμάτων
- Πλυντήριο σκευών
- Τράπεζες εργασίας ανοξείδωτες με συρτάρια και ράφια
- Ηλεκτρικό Μπεν μαρί με λεκανάκια και θερμοθάλαμο ανοξείδωτο
- Ηλεκτρικό φούρνο τύπου Combi Steamer UNOX πολλαπλών θέσεων
- Επαγγελματικό Φούρνο Μικροκυμάτων
- Φριτέζες και Ηλεκτρικές σχαριέρες ψησίματος
- Ζαμπονομηχανή – κόπτης αλλαντικών και Κρεατομηχανή – μηχανή κιμά
- Μηχανή κοπής διαφόρων ειδών (φρούτα, λαχανικά, κλπ)
- Μίξερ (μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής)
- Πλήρες σετ σκευών και εργαλείων
- Καταψύκτες και Ψυγεία (ημέρας, συντήρησης κρεάτων, συντήρησης λαχανικών)
- Τεφλόν κοπής με χρωματικό κώδικα (κίτρινο για κοτόπουλο, μπλέ για ψάρι, κόκκινο για κρέας)
- Απορροφητήρας (φούσκα) πάνω από όλες τις εστίες
- Αυτόματο σύστημα πυροπροστασίας
- Πλήρως κλιματιζόμενο με υψηλής αισθητικής κλιματιστικά inverter ενεργειακής κλάσης Α και θερμαινόμενο με σύστημα κεντρικής θέρμανσης.