Η Έβελυν Τσιρώνη (maitre), η Γιάννα Μπαλαφούτη (Ειδική Γαστρονομίας) και ο Γιάννης Κίτσαλης (Chef του Καζίνο Πάρνηθας), μας έμαθαν στην πράξη τα μυστικά της εστιατορικής και της Γαστρονομίας
Στα OPEN LABS που λειτούργησαν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα, οι υποψήφιοι σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων μυήθηκαν στις τέχνες που δεσπόζουν στον τουρισμό και έμαθαν στην πράξη την πορεία της τροφής:
από τις ποιοτικές πρώτες ύλες, στην μαγειρική τέχνη και στην τέχνη του service μέσα από τις επίσημες εστιατορικές τεχνικές.
Με γευστικές δοκιμές ποιοτικών προϊόντων (ελαιόλαδο, κρασί, τυρί κλπ), με αναφορές στην σχέση Γαστρονομίας και Τουρισμού και πολλές πρακτικές ασκήσεις σερβιρίσματος φαγητού και κρασιού, τα υποψήφια αυριανά στελέχη της Τουριστικής Βιομηχανίας της Ελλάδας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα Τουριστικά και Ξενοδοχειακά Επαγγέλματα.
Τα αντικείμενα που παρουσίασαν στο OPEN LAB Εστιατορικής και Γαστρονομίας, οι έμπειροι εκπαιδευτές του ΙΕΚ PRAXIS, ήταν τα εξής:
- Βασικές Αρχές στο Σέρβις Φαγητού στο Εστιατόριο
- Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού
- Η τέχνη της Γαστρονομίας: αναγνωρίζω τα υλικά, μαθαίνω τις βασικές τεχνικές και τα πιάτα που σερβίρονται στα A la Carte Εστιατόρια
- Εισαγωγή στην Οινογνωσία: κύριες ποικιλίες λευκών και ερυθρών κρασιών και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου:
- Εβελίνα Τσιρώνη – Ειδικός Εστιατορικής Τέχνης – Sommelier (Καζίνο Πάρνηθας)
- Γιάννα Μπαλαφούτη – Kαθηγήτρια Γαστρονομίας, Δημιουργίας Ιδέας και Ανάπτυξης Προϊόντος.
- Γιάννης Κίτσαλης – Chef Καζίνο Mont Parnes
Σπούδασε στην Πρώτη Θέση και γίνε ο Επαγγελματίας που Ξεχωρίζει!#KantoPraxi στα Τουριστικά Επαγγέλματα!
Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Τουριστικών/Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Τουριστικών/Ξενοδοχειακών του ΙΕΚ PRAXIS