Φρέσκια πίτσα από τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS

Η πίτσα είναι από εκείνα τα φαγητά που μπορεί κάποιος να πει ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο. Από τις γειτονιές της Ιταλίας στην πολύβουη Νέα Υόρκη και από εκεί στην εξωτική Ιαπωνία. Σε κάθε μέρος του πλανήτη μπορείς να βρεις ένα κομμάτι ζεστής πίτσας σε ατελείωτες παραλλαγές.

Η σύγχρονη εκδοχή της πίτσας έχει ιταλική προέλευση από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη (Ναπολιτάνικη πίτσα ή Πίτσα Μαργαρίτα).

Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (ζυμαρικά/pasta), θεωρείται το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό.
Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα.

Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους.

Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) πιθανώς έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίττα.

 

Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS

Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Ζαχαροσπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS

Ειδικότητες
image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Πόλη Που Με Ενδιαφέρει
    X
    CONTACT US