Βασίλης Μπίκας

Βασίλης Μπίκας
Βασίλης Μπίκας. Καθηγητής Προπονητικής του ΙΕΚ PRAXIS. Διαιτητής Μπάσκετ Α1- Επιπυραγός - M.Sc Ωκεανογράφος Περιβαλλοντολόγος.
Διαιτητής Μπάσκετ Α1- Επιπυραγός-M.Sc Ωκεανογράφος Περιβαλλοντολόγος

Βασίλης Μπίκας

Βασική Εκπαίδευση Πτυχία

 

  • 2001-2004 Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αθηνών. Αποφοίτηση με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

 

  • 1995-1998 Master Ωκεανογραφίας (Κλάδος Χημικής  Ωκεανογραφίας) στο  Μεταπτυχιακό Τμήμα Ενδεικτικό  Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποφοίτηση τον Απρίλιο του 1998 με βαθμό 7.40

 

  • 1989-1993 Πτυχίο Περιβαλλοντολόγου στο Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

Αποφοίτηση το Σεπτέμβριο του 1993 με βαθμό 7.87

 

  • Πτυχίο μελετητή. Κατηγορία: «Χωροταξικές και Ρυθμιστικές Μελέτες»

 

Παρακολούθηση σεμιναρίων-workhops – ασκήσεων εκτός Ελλάδας

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο «AMC-Assesment Mission Course» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 11/5/19 έως και της 17/5/19, στη Λεμεσό της Λευκωσίας.

 

Συμμετοχή στην Table Top Exercise που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 29/11/14 – 3/12-14 στo Brdo της Σλοβενίας, ως μέλος της EUCPT της Ευρωπαϊκής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Συμμετοχή σε «Joint Workshop of Flood Rescue (FRB) and Flood Containment (FC) CP Modules» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 12-14 Σεπτεμβρίου 2012 στη Χάγη της Ολλανδίας, ως expert του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

Συμμετοχή στο Final Conference – Exercise, στα πλαίσια του «Water Save Project» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 23-24 Νοεμβρίου 2011 στο Liverpool της Μεγάλης Βρετανίας, ως Παρατηρητής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

 

Συμμετοχή στην Άσκηση ORION 2010, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 8-10 Σεπτεμβρίου 2010, στην περιοχή του Hampsire, της Μεγάλης Βρετανίας, ως Παρατηρητής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

 

Συμμετοχή σε Workshop «Water Save Project» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 15-16 Ιουνίου 2010 στη Πράγα της Τσεχίας, ως expert του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο «SMC-Staff Management Course» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 13/3/10 έως και της 19/03/10, στο Εκπαιδευτικό  Κέντρο της DEMA (Danish Emergency Management Agency) στο Snekkersten της Δανίας.

 

Συμμετοχή στο σεμινάριο «Δασικές Πυρκαγιές – Πεζοπόρα – Αεροπυρόσβεση – Επικοινωνία, Χάρτες, Τηλεπικοινωνία, GPS», διάρκειας 30 ωρών, που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Ακαδημία  από 07/12 – 11/12 2009 στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο «OPM-Operational Management Course» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 19/10/09 έως και της 23/10/09, στο Εκπαιδευτικό  Κέντρο της THW (German Federal Agency for Technical Relief) στο Neuhansen της Γερμανίας.

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο από 08/12/08 έως και της 12/12/08, που διοργάνωσε η Πολιτική Προστασία της Πορτογαλίας, στη Λισαβόνα στα πλαίσια της Eυρωπαϊκής Πρωτοβουλίας FIRE-5, με θέμα: «Advanced Training Course on the subject of operational response to earthquakes events»

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο  «CMI-Community Mechanism Induction» της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 25/11/06 έως και της 1/12/06, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Sapienza, η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας και η Ε.Ε., στη Ρώμη. Θέμα: Ανάλυση και πιστοποίηση στον Μηχανισμό Επεμβάσεων Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

 

 

Παρακολούθηση σεμιναρίων εντός Ελλάδας

Συμμετοχή ως εισηγητής στο 14o Διακλαδικό Σχολείο Διαλειτουργικότητας Ποιότητας & Στοχοθεσίας, που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α), στον Χολαργό, στις 1/11/2022, με θέμα «Πιλοτικό Πρόγραμμα Προεγκατάστασης & Συνεργασίας Ευρωπαίων Πυροσβεστών για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών».

 

Συνδιοργανωτής των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για Συνδέσμους Αξιωματικούς Ξένων Αποστολών του Πυροσβεστικού Σώματος, που πραγματοποίησε το Αρχηγείο του Π.Σ. με το Υπουργείο Κλιματικής  Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 5-7 Μαρτίου και 11-13 Απριλίου του 2022.

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στο σεμινάριο της CTIF που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 3/5/2022

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στο σεμινάριο, «Δασοπυρόσβεσης και εναέριου συντονισμού» που διοργάνωσε το ΑΠΣ σε συνεργασία με την ΓΕΑ, στην Θεσσαλονίκη, στις 29/3/2022.

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στο σεμινάριο, «Δασοπυρόσβεσης και εναέριου συντονισμού» που διοργάνωσε το ΑΠΣ σε συνεργασία με την ΓΕΑ, στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας στις 22/3/2022.

 

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στο σεμινάριο, «Δασοπυρόσβεσης και εναέριου συντονισμού» που διοργάνωσε το ΑΠΣ σε συνεργασία με την ΓΕΑ, στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας το διήμερο 10-11/3/2014.

 

Συμμετοχή στο σεμινάριο, εξ αποστάσεως, «Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών» που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, Ιούνιος-Ιούλιος 2008, διάρκειας 12 εβδομάδων.

 

Συμμετοχή στο σεμινάριο «Εισαγωγή στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών-Ι», διάρκειας 70 ωρών, που διοργάνωσε το ΙΝ.ΕΠ (Ινστιτούτο Επιμόρφωσης) από 18/06 – 29/6 2007 στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης», διάρκειας 300 ωρών, (17/7/06-4/2/07), που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Εκπαιδευτών, σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Έρευνας και Επικοινωνίας.

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο  από 6/2/1996 έως 26/2/1996         που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου με θέμα:        “Το δικαίωμα στο περιβάλλον: Προσβολές και προστασία του”

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο από 1/10/1993 έως 31/12/1993  που διοργάνωσε το παράρτημα ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ Β.Αιγαίου με θέμα: “Κατάρτιση στα θερμοκήπια”

 

Συμμετοχή σε σεμινάριο από 15/7/1991 έως  3/8/1991 που διοργάνωσε η ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ (Εταιρεία Ανάπτυξης Αμβρακικού) με θέμα: «Προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

Συμμετοχή σε ημερίδες 

 

Συμμετοχή στην Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με θέμα  «Περιβάλλον – Διάστημα και Φυσικές Καταστροφές» στις 13-11-17 στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή στην ημερίδα με τίτλο «Water Save Project – Final Conference-2011» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ξενοδοχείο Marriott  του Λίβερπουλ, στις 24 Νοεμβρίου 2010.

 

Συμμετοχή στην ημερίδα με τίτλο «Exercise Orion 2010» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συνεδριακό Κέντρο ΒΤ του Λονδίνου, στις 9 Σεπτεμβρίου 2010.

 

Συμμετοχή στην Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με τίτλο «Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας» στις 24-11-08, στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή στην Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε η Ιταλική Πρεσβεία, με τίτλο «Μητέρα Γη-Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος» στις 12-13/09/08, στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Συμμετοχή στην Επιστημονική ημερίδα του Επιμορφωτικού Προγράμματος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για την «Ολική Ποιότητα στη Διαχείριση Κινδύνου-Κρίσεων», στις 23-2-2006, στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή στο Συνέδριο με τίτλο: «Περιβαλλοντικοί έλεγχοι και δημόσια διοίκηση», που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.), στις 5-12-06, στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στα πλαίσια του Προγράμματος “ΘΡΑΚΗ – ΑΙΓΑΙΟ – ΚΥΠΡΟΣ” που διοργανώσε ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Αγωγής του Τμήματος Περιβάλλοντος (ΣΠΑΤΠΕ), με θέμα : “Η Μελέτη των Πηγών Ρύπανσης μιας παράκτιας περιοχής ως μοχλός Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης”, Κοινότητα Κυπερούντας Κύπρου, Αύγουστος 2001

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στην ημερίδα  “Youth start Περιβάλλον και Απασχόληση” που διοργάνωσε η          Νομαρχία Πειραιά, με θέμα : “Η Ρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου”

 

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στα πλαίσια της B! Πολιτιστική Πανεπιστημιάδας του Ε.Μ.Π με θέμα : “Οι Υδατοκαλλιέργειες ως αναπτυξιακή προοπτική, στην Ελλάδα ”

 

Συμμετοχή ως εισηγητής στην ημερίδα  που διοργάνωσε η       μαθητική κοινότητα της Β! Τάξης του Ενιαίου Λυκείου Απερίου Καρπάθου, με θέμα : “Εμείς, το περιβάλλον και τα σκουπίδια”.

 

Συνεργασία με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης – Διδακτική εμπειρία

  1. Από το 1997 έως και σήμερα, συνεργασία με με Ι.Ε.Κ. – Κ.Ε.Κ ως εισηγητής, στα γνωστικά αντικείμενα των πράσινων επαγγελμάτων, του περιβάλλοντος και της Πυρασφάλειας {Εκπαίδευση εργαζομένων στην Πυροπροστασία των Επιχειρήσεων και Προετοιμασία υποψηφίων υπαλλήλων στον τομέα της Παροχής Υπηρεσιών Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security)}

(Τα συνεργαζόμενα ΙΕΚ, αναφέρονται στο σχετικό Πίνακα

 

Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης – Αθήνα ΕΜΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ – Aθήνα

 

ΝΕΛΕ Δραπετσώνας-Πειραιάς Αθήνα Δια Βίου Μάθησης Περ.κής Ενότητας Πειραιά
Έρευνας και Επικοινωνίας- Μοσχάτο KEK Νομού Κορινθίας – Κόρινθος
Ηριδανός- Αθήνα Top-Training – Αθήνα
Ν.Ε.Λ.Ε Πειραιά ΑΠΟΨΗ – Πειραιάς
Ενιαίο ΚΕΚ Νομού Κυκλάδων- Ερμούπολη

 

SORE – Αθήνα
AMACON Εκπαιδευτική ΚΕΚ. ΑΕ – Μοσχάτο Euro training – Αθήνα
Επίκεντρον-Ερμούπολη

της Σύρου

EUROPRODOS – Αθήνα
Εκπαιδευτικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής – Παπάγου PRAXIS – Αθήνα και Χαλκίδα
INTEGRATION – Δάφνη ΑΞΙΑ – Κερατσίνι
ΒΙΑΣ ο Πριηνεύς, Αθήνα MASTER KEK
Σύνολο ωρών διδασκαλίας: περίπου 3.000

 

 

 

 

Από 21 Ιανουαρίου 2003, ένταξη στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΣΕΚ του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, με την Υπ’ αριθμ: 410971 ως 

Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος – Μ.Sc. Ωκεανογράφος.

– *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Από 12 Οκτωβρίου 2007, ένταξη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, με αρ.Μητρώου: ΕΒ-10971 στα υπο-μητρώα:

Γενικό Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. (Ι.Ε.Κ. – Κ.Ε.Κ.)

Εκπαιδευτών Ο.Γ.Ε.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»

 

ΚΩΔΙΚΟΣ ΛΑΕΚ: 14702

 

 

Επιστημονική εμπειρία        

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα STEP στα πλαίσια του οποίου εργάστηκα πάνω στις επιπτώσεις δευτερογενών φωτοχημικών ρύπων σε δομικά υλικά ιστορικής σημασίας

 

Δίχρονη απασχόληση στο εργαστήριο της Διαχείρισης Ποιότητας Αέρα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, όπου εξειδικεύτηκα στη χρήση του Ιοντικού  Χρωματογράφου (IC) και της Ατομικής Απορρόφησης (ΑΑ)

 

Από 1/3/97-31/3/98), οκτάμηνη απασχόληση στο εργαστήριο Περιβαλλοντικών και Ωκεανογραφικών μελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

Επαγγελματική εμπειρία      

Το διάστημα από 20/7/1999 έως και 12/8/1999 εργάσθηκα ως περιβαλλοντολόγος στην Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτές και η θάλασσα. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το  ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

 

Το Μάιο του 1999, σε συνεργασία με το ΚΕΚ INTEGRATION, είχα την  οργανωτική ευθύνη του Προγράμματος ΣΕΚ με αντικείμενο “Project Management” – Τεχνικών Έργων ΠΕΠ Κρήτης.

 

Από το Μάιο του 1999- Απρίλιο του 2004, επιστημονικός συνεργάτης του Κ.Ε.Κ. ΗΡΙΔΑΝΟΣ, στον ΤΟΜΕΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

 

Το διάστημα από 1/1/1998 έως και 31/12/1999 εργάστηκα ως Ωκεανογράφος στο Beach-Stuff  του Υπουργείου Εργασίας μέσο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ADAPT με θέμα την “Διαχείριση και καθαρισμός των ακτών”.

 

Το διάστημα από 1/3/1999 έως 28/2/2000 εργάστηκα ως υπεύθυνος του Προγράμματος Ανάκτησης και Ανακύκλωσης Υλικών στην  ΙΒΜ Ελλάς

 

Το διάστημα από 1/3/1998 έως 28/2/1998 εργάστηκα ως υπεύθυνος στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του Πιλοτικού Προγράμματος Ανάκτησης και Ανακύκλωσης Υλικών στην  ΙΒΜ Ελλάς.

 

Το διάστημα από 1/10/1998 έως και 31/5/1999, εργάστηκα ως υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης το  οποίο περιελάμβανε εκπαιδευτικές ομιλίες και παρουσιάσεις σε σχολεία (όλων των βαθμίδων) στην Αττική με θέμα “Διαχείριση των απορριμμάτων – Ζητήματα Ανακύκλωσης”

Το διάστημα από 17/7/1998 έως και 12/8/1998 εργάσθηκα ως περιβαλλοντολόγος στην Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτές και η θάλασσα. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το  ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Το διάστημα από 1/3/1997 έως 31/12/1997 εργάσθηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Χημικό Τμήμα) στο πρόγραμμα “Ποιοτική ανάλυση του κόλπου του Αστακού – Επισήμανση και καταγραφή όλων των σημειακών και μη πηγών ρύπανσης”

 

Το διάστημα από 25/7/1996 έως 25/8/1996 απασχολήθηκα ως περιβαλλοντολόγος σε πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτές και η θάλασσα, με τίτλο “Ας σεβαστούμε τις ακτές”. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες-παρουσιάσεις, με οπτικοακουστικό υλικό, σε πολίτες επιλεγμένων παραλιακών πόλεων της Ν. Ανατολικής Πελοποννήσου, των νήσων του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων καθώς επίσης και σε παιδικές κατασκηνώσεις του νομού Αττικής. Υλοποιήθηκε από δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το Δίκτυο Μεσόγειος  S.O.S. και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

 

Το διάστημα από 15/7/1995 έως 15/10/1995 απασχολήθηκα  ως περιβαλλοντολόγος στο πρόγραμμα “Υιοθεσία ακτών”. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση σε θέματα διαχείρισης, προστασίας και αναβάθμισης ακτών, την καταγραφή τοπικών παράκτιων προβλημάτων, παρουσιάσεις και ομιλίες σε σχολεία του Νομού Αχαΐας με θέμα: ¨Διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση, μείωση απορριμμάτων. Υλοποιήθηκε από δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το Δίκτυο Μεσόγειος  S.O.S. και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

 

Το διάστημα από 10/10/1993 έως 31/12/1993 εργάστηκα ως ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης Ποιότητας Αέρα του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στο Τμήμα Περιβάλλοντος

 

Το καλοκαίρι του 1991 εργάστηκα στην Πρότυπη Δημοτικο-συνεταιριστική Αλιευτική Επιχείρηση “Πρέβεζα Α.Ε” του Δήμου Πρεβέζης, στα πλαίσια του προγράμματος θερινής εξάσκησης φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης παρακολούθησα και  συμμετείχα στη λειτουργία του σταθμού εντατικής καλλιέργειας ευρύαλων ψαριών (τσιπούρα και λαβράκι) της επιχείρησης

 

Συμμετοχή  στην εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας γαριδοκαλλιέργειας που  επρόκειτο να ιδρύσει η “Πρέβεζα Α.Ε.”

Παρούσα Επαγγελματική κατάσταση      

 

Υπηρετώ, με το βαθμό του Επιπυραγού, στο Τμήμα Οργάνωσης της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Ασφάλειας, του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, ως Τμηματάρχης.

 

Συντονιστής Συνδέσμων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για το πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών, το καλοκαίρι του 2022, στο πλαίσιο του project Exchange of Expert  της Ε.Ε.

 

Από 1 Οκτωβρίου 2004 μέχρι και 31 Ιανουαρίου υπηρέτησα ως Αξιωματικός (με το βαθμό του Ανθυποπυραγού) στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

 

Από 1 Ιουλίου έως 31 Σεπτεμβρίου 2004, υπηρέτησα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Ολυμπιακού Χωριού.

 

Από τον Νοέμβριο του 2001 έως Σεπτέμβριο του 2001, εργάστηκα στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, Διεύθυνση VII/T1 ως χειριστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

 

Από τον Ιούλιο του 2000 έως και τον Νοέμβριο του 2001, εργάστηκα στον                 60 Πυροσβεστικό Σταθμό ως Μάχιμος Πυροσβέστης.

 

 

Εργασίες   

         

Διπλωματική εργασία στην ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Π.Σ., 26η Εκπαιδευτική Σειρά, με θέμα: «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στη Χώρα μας».

 

Διπλωματική εργασία στο Τμήμα Περιβάλλοντος  με θέμα: “Ποσοτικοποίηση της διάβρωσης του Πεντελικού μαρμάρου από το αέριο νιτρικό οξύ”. Το πειραματικό μέρος αυτής, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atmospheric Environment Vol.29 No.1 σελ.77-78, 1995

Βαθμολογήθηκε με 10.

 

“Διερεύνηση της οικονομικής βιωσιμότητας προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού, στην πόλη της Μυτιλήνης”

 

“Μελέτη κόστους – οφέλους για την τοποθέτηση υψηλών καμινάδων (δύο καμινάδες των 70 m η κάθε μία) στη Δ.Ε.Η Μυτιλήνης”

 

“Διερεύνηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας – αγωγής στη Σχολή Ξεναγών του  Ε.Ο.Τ Μυτιλήνης, και πώς αυτή δύναται να επηρεάσει θετικά  την στάση των τουριστών σε θέματα περιβάλλοντος

 

“Δυναμική πληθυσμών των ψαριών, το παράδειγμα του τόνου”

 

“Βιομετρία και ανάλυση ιχθυοπληθυσμού στο είδος Merluccious merluccious”

 

“Τα χαρακτηριστικά των σημαντικότερων ωκεάνιων κυμάτων”

 

“Ο ρόλος των αιωρουμένων σωματιδίων στο υδάτινο περιβάλλον. Η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση και μεταφορά των ρύπων σε αγροτικά κανάλια”

 

Διπλωματική εργασία στο Μεταπτυχιακό Ωκεανογραφίας με θέμα: “Μελέτη των θρεπτικών αλάτων και των βαρέων μετάλλων στον Κόλπο του Αστακού”

Βαθμολογήθηκε με 9.

 

Δημοσιεύσεις

 

Συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Ο ρόλος του Συνδέσμου Αξιωματικού Ξένων Αποστολών στην Ελλάδα – Ενδεικτικές Οδηγίες Συμπεριφοράς», Μάρτιος 2022, ως υποστηρικτικό υλικό του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών, το καλοκαίρι του 2022, στην Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

 

Συμμετοχή στην συγγραφή του τρίγλωσσου  Φωτολεξικού Δασικών Πυρκαγιών (Ελληνικά, Αγγικά, Γαλλικά), ως υποστηρικτικό υλικό του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών, το καλοκαίρι του 2022, στην Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

 

Ε.Dasenakis, Ch. Belias, V. Bikas, M. Skoulos “Coastal Pollution In Astakos Gulf”, International Conference: Restoration and Protection of the Environment V, Thasos               3-6/7/2000, Volume A!. pp.481-486.

 

Ε. Δασενάκης., Μπελιάς Χ., Μπίκας Β., Σκούλος Μ., “Επιδράσεις εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας λαβρακίου και τσιπούρας στον κόλπου του Αστακού. Μέρος 1ο: Θρεπτικά”, 6ο  Συμπόσιο Αλιείας και Ωκεανογραφίας, Χίος 23-26/5/2000, Τόμος 2ος., σελ 361-363.

 

Ε. Δασενάκης., Μπελιάς Χ., Μπίκας Β., Σκούλος Μ., “Επιδράσεις εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας λαβρακίου και τσιπούρας στον κόλπου του Αστακού. Μέρος 2ο: Μέταλλα”, 6ο  Συμπόσιο Αλιείας και Ωκεανογραφίας, Χίος 23-26/5/2000, Τόμος 1ος., σελ 344-348.

 

Μπελιάς Χ., Μπίκας Β., “Μονάδες Εντατικής  Καλλιέργειας Ψαριών και Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος”, 9ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων, Μεσολόγγι 20-23/1/2000, σελ 153-156

 

Ε.Dasenakis, Ch. Belias, V. Bikas, M. Skoulos “Environmental impacts of coastal Aquaculture, in Eastern Mediterranean Base. The case of Astakos Golf, Greece”, Environment Science and Pollution Research. Vol. 10, No 5, 2003 pp 287-295.

 

Φ.Κυρκίτσος, Β.Μπίκας, Δ.Συκιώτης  “Διάβρωση ασβεστολιθικών πετρωμάτων ιστορικής σημασίας από αέριο νιτρικό οξύ και διοξείδιο του αζώτου”, 6ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – Πυθαγόρειο Σάμου, 30/8 – 2/9/99, Τόμος Γ!, σελ. 446 – 454

 

 

  1. Kirkitsos, V.Bicas, D.Sikiotis “Deterioration of Pentelic Marble, Portland Limestone and Baumberger Sandstone in Laboratory Exposures to Gaseous Nitric Acid”, Atmospheric Environment Vol. 29, No.1, pp. 77-86, 1995

 

 

Ξένες γλώσσες

 

Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής

  • Κάτοχος πτυχίου LOWER-FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH του Πανεπιστήμιου του Cambridge
  • Κάτοχος πτυχίου MICHICAN CERTIFICATE OF COMPETENCY IN ENGLISH  του Πανεπιστημίου του Michigan

 

Γνώσεις Η/Υ      

 

Γλώσσες προγραμματισμού Βasic & Turbo Pascal. Γνώσεις των προγραμμάτων Lotus, Statgraf, D Base, D-Base Plus Harvard Graphics, W/P, VW4  σε περιβάλλον DOS και Word 7,  Excell 7, Access,  σε περιβάλλον Windows ’95, ’98, Millenium, XP

Βασικές γνώσεις πλοήγησης στο ΙΝΤΕRNET με EXPLORER και NAVIGATOR, Μηχανών Αναζήτησης (Search machines: Lycos, Altavista, Yahoo κ.λπ), Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Ε-Μail), Βασικές γνώσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων, Πιστοποιημένη χρήση Adobe Photoshop από το ΙΝ.ΕΠ. (Ινστιτούτο Επιμόρφωσης)

 

Εκπαίδευση στο πρόγραμμα E-Team  (Athens 2004 Olympic Security C4I)

 

Εκπαίδευση στο πρόγραμμα Διαδικτυακής Πύλης Portal που διοργάνωσε το Α.Π.Σ.

 

Άλλες δραστηριότητες

Πιστοποιημένος Εμπειρογνώμονας στις Ομάδες Επέμβασης στο πλαίσιο του Μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μόνιμο μέλος της HEFRA (Hellenic-France), για τη συνεργασία των δύο χωρών (Ελλάδα – Γαλλία) σε θέματα δασικών πυρκαγιών.

 

Εκπρόσωπος του Α.Π.Σ. στο Πρόγραμμα FIRE-5, που συμμετέχουν εκτός της Ελλάδας, οι χώρες της Μεσογείου: Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ιταλία, με αντικείμενο τη συνεργασίας σε θέματα δασικών πυρκαγιών και σεισμών.

 

Πιστοποιημένο εμπειρογνώμονας  του European Mechanism, του Μηχανισμού Επεμβάσεων της Ε.Ε. για την Πολιτική Προστασίας.

 

Αρθρογραφία στην τοπική εφημερίδα «Νέοι Καιροί» και «Πολιτεία» της πόλης του  Αγρινίου.

 

Περιοδική αρθρογραφία (25 άρθρα έως σήμερα) στο περιοδικό «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» που εκδίδει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.

 

Αρθρογραφία και συμμετοχή στην Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «Ανακύκλωση και σκουπίδια» (από Δεκέμβριο 1996 – Δεκέμβριο 1999).

 

Συμμετοχή στην συντακτική ομάδα των «Επίσημων Κανονισμών Καλαθοσφαίρισης», Αθήνα 2000, 2004, 2008, 2010, 2012,  2014, 2015, 2016, 2018, 2019 και 2020.

 

Συμμετοχή στην συντακτική ομάδα των επίσημων «Κανονισμών Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο», Αθήνα 2004, 2006, 2008, 2010 και 2014, 2017, 2018 και 2020.

 

Μέλος του Συλλόγου Πτυχιούχων Περιβάλλοντος

 

Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων

 

Μέλος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Αγωγής Τμήματος Περιβάλλοντος (ΣΠΑΤΠΕ)

 

Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης, Α1 Εθνικής Κατηγορίας, από το 2009 έως το 2021.

 

Διεθνής Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης της IWBF (Μπάσκετ με Αμαξίδιο), από το 2008 έως και σήμερα.

 

Πιστοποιημένος Διαιτητής των Special Olympics με συμμετοχή στους ομώνυμους αγώνες του 2011, στην Αθήνα.

image/svg+xml
Φόρμα ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

    Ενδιαφέρομαι για
    Πόλη Που Με Ενδιαφέρει
    X
    CONTACT US