Σπουδές
2011 – 2014 Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις
2002 – 2004 Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας: Μεταπτυχιακός Τίτλος στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
1986 – 1989 TEI Λάρισας Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Εκπαιδευτική Εμπειρία:
2005 – σήμερα ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε.Κ.Δ.Δ.Α
- Marketing,
- Διαφήμιση,
- Δημόσιες Σχέσεις,
- Διοίκηση
2004 – 2009 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Όμιλος ΙΕΚ Ξυνή – Δυναμική εκπαίδευση
- Τεχνικές Εξυπηρέτησης Πελατών
- Τεχνικές Πωλήσεων
- Διοίκηση
- Επιχειρησιακή επικοινωνία.
- Marketing,
- Δημόσιες σχέσεις
- Διαφήμιση,
1998 Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης
- Ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας
- τουρισμός ΙΙ (Διδασκόμενα μαθήματα – Δημόσιες σχέσεις – Διαφήμιση – Τουριστική πολιτική)
Εγχειρίδια Μαθημάτων: Πιστοποιημένα από το ΕΚΔΔΑ
- Διοίκησης
- Marketing
- Δημόσιες Σχέσεις
- Επικοινωνία
Επαγγελματική Εμπειρία:
Αυγ. 2016 – σήμερα MAGNA MARINE
- Ναυτιλιακά
Φεβ. 2005 – Ιουλ. 2016 ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
- Γραφείο Προγραμματισμού
- Υπεύθυνος Επιτροπής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
- Για την ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών του Δήμου και παροχή στοιχείων για το ΕΚΚΔΑ.
- Διαμόρφωση οργανισμού.
- Σύνταξη επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Ιαν. 2004 – Σεπτ 2010 ARMONIA HOTEL – VOULIAGMENI
- Restaurant – Event Manager
- Πιστοποίηση HACCP.
- (Παράλληλη εργασία)
Ιαν. 2000 – Δεκ. 2003 FOOD PLUS SA
- Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης
- Area Manager 12 KFC.
- Καθημερινή επικοινωνία και επίλυση θεμάτων με τους Διευθυντές των εστιατορίων.
- Εκπαίδευση Διευθυντών και Υποδιευθυντών εστιατορίων.
- Αξιολόγηση διευθυντών και υποδιευθυντών εστιατορίων.
- Εκπαίδευση για την τήρηση προτύπων λειτουργίας και έλεγχος διαδικασιών.
- Παρακολούθηση P & L των εστιατορίων
- Σύνταξης και παρακολούθηση μηνιαίων και ετήσιων στόχων.
- Σύνταξη και παρακολούθηση MBO’s.
- Διαχείριση παραπόνων πελατών.
- (Food cost – Paper cost- Labor cost).
- Έλεγχο λειτουργίας και εξυπηρέτησης πελατών.
- Τοπικό (Local) μάρκετινγκ
- Εσωτερικό έλεγχο.
- Εκπαίδευση τήρησης προτύπων HACCP.
Ιαν. 1998 – Δεκ. 1999 FOOD PLUS SA
- Διευθυντής Καταστήματος Μαζικής Εστίασης.
- KFC Γλυφάδα
- Εκπαίδευση προσωπικού.
- Εκπαίδευση για την τήρηση προτύπων λειτουργίας και έλεγχος διαδικασιών.
- Παρακολούθηση P & L και Παραγωγικότητα
- Σύνταξης και παρακολούθηση μηνιαίων και ετήσιων στόχων.
- MBO’s.
- Αξιολόγηση προσωπικού.
- Διαχείριση παραπόνων πελατών.
- Έλεγχο εσόδων και εξόδων εστιατορίου.
- (Food cost – Paper cost- Labor cost).
- Πιστοποίηση HACCP.
- Τοπικό (Local) μάρκετινγκ
Σεπτ. 1992 – Δεκc. 1998 Ε. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ Εμπορική Ξενοδοχειακή Εταιρεία
- Διοικητικό Τμήμα
Ξένες Γλώσσες:
1998 Αγγλικά (Μητρική Γλώσσα)
Γερμανικά (Αρχάριος)
Ειδικές γνώσεις:
2009 I- skills
(MS Office)
Σεμινάρια:
1999 – 2012
* Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το ΕΚΚΔΑ
(Σεμινάριο100 ώρες).
* Οργάνωση και λειτουργία Συνεδριακών Κέντρων
Εκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας (90 ώρες)
* Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις
ΕΚΚΔΑ (35 ώρες)
* Διαχείριση Ποιότητας εστιατόρια (HACCP).
Ξενοδοχείο Αρμονία
* Ηγεσία και Παρακίνηση.
Food Plus SA (4Ο ώρες)
* Τεχνικές Πωλήσεων
Food Plus SA (40 ώρες).