- H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς.
- Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας.
- Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού.
- Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Τέχνης.
- Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία.
- Τα τελευταία 4 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στη Νέα τηλεόραση Κρήτης.
- Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και δίνει συνταγές αλλά και άρθρα της σε πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
- Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής.
- Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards.
- Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Κρητικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
- Καλλιεργεί τα λαχανικά που καταναλώνει και συλλέγει από την φύση ότι της προσφέρει.
- Καταγράφει την παράδοση της Κρήτης, γαστρονομική και όχι μόνο, με σκοπό την συνέχιση της Κρητικής κουλτούρας και του Κρητικού τρόπου ζωής.
Εύα Παρακεντάκη
Ειδική Κρητικής Κουζίνας
Εύα Παρακεντάκη