ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ(CATERING) ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ.
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
1. Την Διεύθυνση του Τομέα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ PRAXIS αναλαμβάνει ένας κορυφαίος Έλληνας Chef, που συγκαταλέγεται στους 100 καλύτερους Chefs παγκοσμίως, ο Άγγελος Λάντος Chef του εστιατορίου Σπονδή, 2 Αστέρια Michelin
Από φέτος, ο Άγγελος Λάντος θα αναλάβει τον ρόλο της Διεύθυνσης και του Συντονισμού του Τομέα Μαγειρικής PRAXIS, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να διδάσκει ο ίδιος στα τμήματα που αναλαμβάνει.
Έτσι, ο Άγγελος Λάντος θα έχει στο πλευρό του τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (Chef SENSE, Βραβείο Michelin Plate), που για πολλά χρόνια είχε διευθύνει επάξια τον Τομέα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ PRAXIS και διαθέτει σπάνια εμπειρία στην Μαγειρική Εκπαίδευση, αλλά και σε έναν ειδικό ρόλο τον καταξιωμένο και αγαπητό Λεωνίδα Κουτσόπουλο (Chef Feedέλ Restaurants).
Έχοντας πλέον δημιουργηθεί η Dream Team της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής, το ΣΑΕΚ PRAXIS, βάζει πραγματικά πολύ ψηλά τον πήχη της μαγειρικής εκπαίδευσης, εμφυσώντας στους σπουδαστές του την φιλοσοφία «the sky is the limit»!
Στο ΣΑΕΚ Μαγειρικής PRAXIS oι Βραβευμένοι Chefs είναι οι Kαθημερινοί Καθηγητές σου!
- Άγγελος Λάντος Chef Σπονδή, 2 Αστέρια Michelin
- Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος – Chef SENSE Restaurant, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
- Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef TUDOR HALL (King George Hotel), Χρυσός Σκούφος
- Δημήτρης Δημητριάδης, ARTISANAL, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
- Δημήτρης Τσώτσος, Chef HIDE N’SEEK, Premium Award of Taste & Quality Estiatoria.gr
- Γιάννης Κίτσαλης, Executive Chef, ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
- Νίκος Μαυρόκωστας, Junior Sous Chef Hotel Μεγάλη Βρετανία
- Βασίλης Σπόρος, Chef MAMA ROUX, POBOYS
- Ηλίας Σκουλάς, Chef FOOD MAFIA
- Νίκος Πολιτάκος, Chef Kinjo Japanese RestoBar
- Αχιλλέας Πολίτης, Chef “La Cigalle”
- Νίκος ΝΤΑΝΟΣ, Private Chef
- Χάρης Νικολούζος, Chef KATIKIES GARDEN SANTORINI
- Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης,Private Chef
- Χρήστος Παπαθεοδώρου, Sous Chef SENSE
- Ιάκωβος Απέργης, Head Chef στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Πρωτοπόρος του Εθελοντισμού και της Μαγειρικής Κοινωνικής Ευθύνης
- Παναγιώτης Κορδαλής, Chef ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
- Νίκος Ζουρνατζίδης, Chef στο “Mitsis Blue Domes Resort And Spa” 5* ΚΩΣ
- Ηρώ Κορδώνη, Chef de Partie SENSE
- Ορέστης Ζούπαλης Chef Πιάτο
- Αλέξανδρος Κόκκορης,Chef Αβαντίς
- Γιώργος Αναστόπουλος Private Chef
- Γεωργία Κουτσούκου, Private Chef
- Γιάννα Μπαλαφούτη, Ειδική Γαστρονομικής Καινοτομίας
PRAXIS Gastronomy Days 2019-2020:Σεμινάρια εξειδίκευσης πάνω στον τομέα της Μαγειρικής. Με την συμμετοχή επιπλέον Chef εκτός των παραπάνω όπως
- Arnaud Bignon, Michelin Star Chef
- Δημήτρης Κατριβέσης, Chef FUGA
- Θάνος Φέσκος, Asst. Head Chef GERANIUM, Κοπεγχάγη, 3 Αστέρια MICHELIN
- Θάνος Στασινός, Ex Chef NIKKEI Peruvian Resto (Κολωνάκι, Μύκονος)
- Δημήτρης Μπούτσαλης, GB ROOF GARDEN, Βραβείο MICHELIN PLATE, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
- Παύλος Κυριάκης, LYCABETUS RESTAURANT, Σαντορίνη, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
- Σάκης Βενέτης, Executive Chef ELECTRA METROPOLIS HOTEL
- Κωστής Κωστάκης, Chef Patron Boulangerie «A λα Γκρέκ»
- Στέλιος Αρακάς, Chef
2. Τμήματα 18 Ατόμων με hands on προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
3. Ενισχυμένα εργαστηριακά μαθήματα σε μέρες και ώρες.Ποιοτικές πρώτες ύλες και αναλώσιμα για ‘Αψογο Μαγειρικό Αποτέλεσμα
4. Παρέχονται Βιβλία & Σημειώσεις χωρίς extra χρέωση σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα.Επίσης παρέχεται εξοπλισμός (στολή & μαχαίρια) χωρίς extra χρέωση για κάθε σπουδαστή.
5. Τμήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βάρδιες (Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά τμήματα) σε Αθήνα και Χαλκίδα.
6. Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης GC, σε συνεργασία με την NOCN
7. Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε κορυφαίες συνεργαζόμενες σχολές.
8. Οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας (Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, Ημέρες Καριέρας και Ατομικός σύμβουλος σπουδών). Γνωρίστε τον σύμβουλο σας. Ένας σύμβουλος αντιστοιχεί σε 4 τμήματα κτάρτισης για την απόλυτη εξυπηρέτηση του κάθε Σπουδαστή.
Έτσι οι απόφοιτοι μας σταδιοδρομούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στα πιο σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.Δείτε τους αποφοίτους.
9. Φροντιστηριακά μαθήματα για την απόκτηση Κρατικού Διπλώματος επιπέδου 5 αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
10. Οι Δεσμεύσεις μας σε όλα τα παραπάνω δίνονται γραπτώς και υπογεγραμμένα στους υποψήφιους σπουδαστές, ενώ η αίτηση εγγραφής δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις και “ψιλά γράμματα”.
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Αναλυτικά για την Ειδικότητα της Μαγειρικής :
Το 5ο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης
- Το 5ο εξάμηνο φοίτησης προσφέρεται Χωρίς Extra Χρέωση στους σπουδαστές, με Εξασφάλιση Πρακτικής για όλους σε δυναμικές επιχειρήσεις κάθε κλάδου.
Εκπαιδευτικό υλικό
- Παρέχεται πλήρες σετ Βιβλίων ή Βιβλιοδετημένων Επιστημονικών Σημειώσεων (εκδόσεις ΣΑΕΚ PRAXIS) σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα της ειδικότητας.
Σεμινάρια της ειδικότητας χωρίς χρέωση
- Οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν Χωρίς Extra Χρέωση Σεμινάρια Εξειδίκευσης και Παρουσιάσεις από Ειδικούς. Δηλαδή:
- Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου
- Σεμινάριο: Η Γαστρονομική Ενσυναίσθηση
- Σεμινάριο:Δημιουργίες με αυγοτάραχο Τρικαλινός
- Σεμινάριο: Άγρια χόρτα βολβοί και ρίζες
- Σεμινάριο:Κρέμες Γάλακτος στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική
- Ειδικευμένο σεμινάριο Αρτοποιίας
Συμμετοχή των σπουδαστών μας σε Γαστρονομικά Φεστιβάλ,Μαγειρικούς Διαγωνισμούς και σε σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου του Επισιτισμού
- Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Στο Πρότυπο και Βιοκλιματικό Οινοποιείο Παπαγιαννάκος,
- Στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Τήνου,Tinos Food Paths,
- Στις Εγκαταστάσεις της Βραβευμένης Μπύρας Νήσος,
- Στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Λήμνου,Limnos Philema
- Στα Εκλεκτά Οινοποιεία της Εύβοιας Αβαντίς,Λύκος και Τζιβάνης
- Στο Chalkida Street Food Festival ,
- Στην πρότυπη Φάρμα Μανιταριών Δίρφυς
- Στο Οινοποιείο Νικολού
- Στo γνωστό εστιατόριο PO BOYS με το καταπληκτικό smoker που διαθέτει
- Στις εγκαταστάσεις της εξαιρετικής Μπύρας Septem
- Εαρινές εξορμήσεις με μάζεμα μανιταριών και χόρτων και μαγείρεμα στην Φύση συνοδεία ειδικών
- Εκδρομή στη Μύκονο τον Χειμώνα,επισκεπτόμενοι την Γαστρονομική Λέσχη Μυκόνου και πολλά Τυροκομεία της περιοχής
- Επίσκεψη στο Gastromomy Lab της Optima
- Μετάλια και διακρίσεις στον Διαγωνισμό της Expotrof
- Συμμετοχή στο BeFoot Festival
- Οι σπουδαστές συμμετέχουν στο Taste of Athens στο πλευρό των Βραβευμένων μας Chefs
Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Η/Υ καθώς Προετοιμασία για Πιστοποιήσεις
- Στο αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της ειδικότητας από το Υπουργείο Παιδείας Δεν περιλαμβάνεται πλέον η εκμάθηση Ξένων Γλωσσών & Η/Υ
- Το ΣΑΕΚ PRAXIS προσφέρει ωστόσο χωρίς χρέωση σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Αγγλικών,Γαλλικών,Γερμανικών,Ισπανικών, Ρωσικών & Η/Υ
- Επιβάρυνση υπάρχει μόνον για τα εξέταστρα που καταβάλλονται στους αντίστοιχους φορείς πιστοποίησης πχ ACTA, GLOBAL CERT, NOCN, VELLUM, TOEIC, CITY & GUILDS κλπ)
Προγράμματα σε προνομιακές τιμές
- Κατά την διάρκεια των σπουδών: 50% έκπτωση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα
- Μετά την αποφοίτηση: 30% έκπτωση για τα σεμινάρια ή για παρακολούθηση άλλης ειδικότητας ΣΑΕΚ.
Γραφείο Σταδιοδρομίας
- Σεμινάρια: 1) σύνταξης βιογραφικού, 2) Προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας, 3) Ενεργητικών Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας
- Διοργάνωση Ημερών Καριέρας (Career Days)
- Εξασφάλιση Πρακτικής Άσκησης για όλους τους σπουδαστές με ευθύνη της σχολής
- Προώθηση βιογραφικού σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις
- Κλείσιμο ραντεβού για συνέντευξη
Υποστήριξη Εύρεσης Κατοικίας
- Για τους καταρτιζόμενους από επαρχία, αλλά και για κάθε σπουδαστή μας, παρέχεται αποτελεσματική υποστήριξη για την εύρεση κατοικίας
Υλικά και μέσα που πρέπει να προμηθευτούν οι καταρτιζόμενοι
Ένα (1) ζευγάρι επαγγελματικά παπούτσια, ειδικά για χρήση στην κουζίνα.
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Οι Σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων του ΣΑΕΚ PRAXIS λειτουργούν στην Αθήνα και στην Χαλκίδα την περιζήτητη ειδικότητα Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering). Οι Σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΣΑΕΚ PRAXIS, διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα (τέσσερα εξάμηνα σπουδών και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής αλλά αμοιβόμενης-πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις).
Υπεύθυνος Μονάδας Συστηµατοποιηµένου Επισιτισµού- Catering
Video από την ειδικότητα
Τα νέα της ειδικότητας
Οι Απόφοιτοί μας
Καθηγητές της Ειδικότητας
Εταιρικές Συνεργασίες
Αναπτύσσουμε Εταιρικές Συνεργασίες και με αυτές εξασφαλίζουμε την Πρακτική Άσκηση ΟΛΩΝ των καταρτιζομένων μας και προωθούμε αποτελεσματικά στην απασχόληση τους αποφοίτους μας, με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας.