Ζωή Λαζαρίδη, Chef de partie στο Restaurant “Miller n’ Carter Steakhouse” (Kent, Αγγλία)
Έτος αποφοίτησης 2016 ΙΕΚ PRAXIS Αθήνας
Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;
Από μικρή βρισκόμουν συνεχώς στο πλάι της γιαγιάς μου,παρακολουθώντας την να μαγειρεύει με το δικό της μεράκι τα παραδοσιακά φαγητά της καταγωγής μας.
Όταν πλέον έφτασα στην ηλικία που έπρεπε να αποφασίσω τι θέλω να κάνω,με μεγάλη ευκολία αποφάσισα πως ήθελα να μαγειρεύω όπως εκείνη και στην πορεία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες στον κόσμο της μαγειρικής.
Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;
Κάθε εμπειρία κατα την διάρκεια των σπουδών μου ήταν ξεχωριστή. Ιδιαίτερη σημασία είχαν όμως κάθε πρακτική άσκηση δίπλα στους καταξιωμένους σεφ.
Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;
Η σωστή επιλογή των καθηγητών και οι ευκαιρίες που δίνονται στους σπουδαστές.
Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;
Η γνώση.
Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Με την αγάπη και το μεράκι μπορεί να καταφέρει ό,τι επιθυμεί.
Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;
Εμπειρία γνώσεων,αναγνωρισιμότητα ως προς την ποιότητα κ το ήθος στη δουλειά ,συνεργασία δίπλα σε καταξιωμένους chef και η ικανοποίηση των πελατών μέσα από τις μαγειρικές δημιουργίες μου.