Άγγελος Τζαν, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef). Εργάζεται ως Head Chef “The Cliff – Lolantonis Beach Paros” και Head Chef “Yria Boutique Hotel & Spa”
Εργάστηκε επίσης:
- Sani Resort
- Varoulko
- Kool Life
- Aqua Blue Cuvee
- Restaurant Venieris Food Mask
- «On the Verandah» Restaurant, στο Poseidonio Grand Hotel, Σπέτσες
- Sophia’s Reestaurant Koln
- Yacht «O’ PARI 3»
- Yacht “If”
Έτος αποφοίτησης 2013 ΙΕΚ PRAXIS Αθήνας
- Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;
Η διαρκής ανάπτυξη που βλέπω ότι έχει η τέχνη της μαγειρικής και οι πολύ καλές προοπτικές που υπόσχεται το επάγγελμα αυτό για το μέλλον. Η συγκεκριμένη δουλειά, όταν έχεις όνειρα και όρεξη, μπορεί να σου παρέχει σημαντικά επιτεύγματα και κατακτήσεις.
- Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο IEK Praxis;
Πολλές θα μπορούσα να πω. Αλλά για εμένα μου είναι αξέχαστα τα σεμινάρια με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο, ιδιαίτερα τα σεμινάρια της μοριακής γαστρονομίας. Ακόμα νιώθω τον ενθουσιασμό, όταν ετοιμάζαμε πάστα φράουλας με την χρήση υγρού αζώτου σε εκατοντάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν. Ήταν το νέφος του αζώτου και η όλη ατμόσφαιρα που σε έκανε να συγκινείσαι και να ονειρεύεσαι! Αξέχαστο!
- Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το IEK Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;
Η επιλογή των άξιων και με ήθος καθηγητών, η σωστή οργάνωση των μαθημάτων και όλης της σχολής και τα ανώτερης ποιότητας υλικά μαγειρικής που είχαμε διαθέσιμα, κάτι που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις υψηλού επιπέδου πιάτα και να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος όταν θα βγεις στο επάγγελμα.
- Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;
Οι σωστές βάσεις που έχω πάρει στο επάγγελμα και η ταπεινότητα. Και ο σεβασμός που πιστεύω ότι δείχνω απέναντι στην πρώτη ύλη που έχω κάθε φορά στην διάθεσή μου ως μάγειρας.
- Τι θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Δυνατό στομάχι…., πολύ υπομονή…, ταπεινότητα… Να κατανοείς ότι όπου και να βρίσκεσαι πρέπει να συλλέξεις νέες τεχνικές και να πας μπροστά, σε όποιες συνθήκες και να δουλεύεις, πάντα κάτι παίρνεις και κερδίζεις πείρα. Και το σημαντικότερο για εμένα: να ακούς τους ανώτερους σου… και να μην έχεις σαν πρώτη επιλογή τα λεφτά αλλά την εμπειρία!
- Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;
Να είμαι ένας άξιος μάγειρας και να μπορώ να παράγω τις δικές μου μαγειρικές δημιουργίες, βάζοντας μέσα σε αυτές όλα τα όνειρα μου και τις γεύσεις που κατέκτησα από τις εμπειρίες μου στο παρελθόν.