Ένα δημιουργικό σεμινάριο αφιερωμένο στις νόστιμες μικροσκοπικές μπουκιές. Amuse Bouche canapé για το καλωσόρισμα του chef και Mingardise για το ξεπροβόδισμα. Η ευγενική χειρονομία του εστιατορίου κατά την είσοδο στην αρχή και η ευγενική συνοδεία προς την έξοδο στο τέλος. Η αρχή και το τέλος μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας. Το Α και το Ω μίας οργανωμένης κουζίνας, ανεξάρτητα από το προφίλ που υπηρετεί.
Με τον όρο amuse bouche αναφερόμαστε σε μια μικρή μπουκιά με μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Ουσιαστικά είναι το καλωσόρισμα ενός εστιατορίου, είναι ο «προάγγελος» της γαστρονομικής εμπειρίας που πρόκειται να διαδραματιστεί τις επόμενες ώρες, κυρίως από τον chef του εστιατορίου. Η τέχνη και η τεχνική της κουζίνας θα μεταφερθεί σε μία μπουκιά, ακόμη και αν δεν ταιριάζει απόλυτα με το μενού της ημέρας. Δείχνει ικανότητες, δυνατότητες αλλά κυρίως το στυλ και την ταυτότητα που κάνει τον chef μοναδικό στο είδος του.
Είναι μία μπουκιά με οποιαδήποτε τεχνική ή/και με οποιαδήποτε υφή. Μπορεί να είναι μους, φύλλο πίτας, κρέας ή ψάρι, και να σε προσφέρεται σε ποτήρι, σε πιατάκι ή ως απλό finger food.
Με τον όρο Mingardise αναφερόμαστε στην τελευταία μπουκιά της γαστρονομικής εμπειρίας. Συνήθως αφορά σε ένα μικρό γλυκό και προσφέρεται με καφέ ή λικέρ.
Ο chef Μιχάλης Μάρθας (The Fat Duck / Bray, England 3 Stars Michelin, Waterside Inn / Bray, England 3 Stars Michelin, Pure C / Cadzand, Netherlands 2 Stars Michelin, Daniel Berlin Krog / Sweden 2 Stars Michelin) φημίζεται για τις δημιουργικές ιδέες και τη φινέτσα των μικρών γευστικών τσιμπημάτων (bites) καλωσορίσματος που θυμίζουν διακοσμητικά «μπιμπελό».
Αναλυτικά οι συνταγές που παρουσιάστηκαν:
Amuse Bouche
- Τάρτα μανιτάρι
- Χταπόδι
- Χορτόπιτα
Pre Desserts
- Μπακλαβάς
- Μηλόπιτα
- Macaron Πατζάρι
Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS