Ανθή Λουκάτου. Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής, “La Famille Barelier” – Λουκουμαδερί (Δροσιά Αττικής).
Έτος αποφοίτησης 2020 ΙΕΚ PRAXIS Αθήνας
Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;
Η μεγάλη μου αγάπη για την τέχνη της αρτοποιίας και του ζυμαριού αλλά και των γλυκών. Η ευχαρίστηση που νιώθουν οι φίλοι σου όταν γεύονται κάτι που έχεις δημιουργήσει. Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στα παιδαγωγικά. Αυτό που λατρεύω λοιπόν και στα δύο μου επαγγέλματα είναι το γεγονός ότι και τα δύο θέλουν αγάπη φροντίδα και υπομονή. Και στα δύο η καλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελο που εισπράττεις.
Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;
Το να ξαναγίνομαι φοιτήτρια στα 40 μου ήταν για μένα σίγουρα μία εμπειρία ενδιαφέρουσα και υπέροχη. Όπως και το γεγονός των πολλών και διαφορετικών εκπαιδευτικών που γνώρισα είτε από τους τακτικούς είτε από τους σεμινάριακούς που σίγουρα η συναναστροφή μαζί τους μόνο θετικά είχε να μου προσφέρει.
Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;
Η συνεχής αναζήτηση στο να γίνονται καλύτεροι και να προσφέρουν το καλύτερο.
Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;
Η σφαιρική γνώση πάνω στο επάγγελμα.
Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Αν το αγαπά και το σέβεται έχει αντοχές υπομονή και πλατύ χαμόγελο να το ακολουθήσει. Ότι ακριβώς λέω και σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα παιδαγωγικά.
Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;
Να είμαι παιδαγωγός, τεχνικός αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής,να δημιουργώ όπως τώρα και να μαθαίνουν και άλλοι μαζί μου. Είναι μεγάλη ευλογία να κάνεις το χόμπι σου εργασία. Ευτυχώς στη ζωή μου το πέτυχα και με τα δύο μου επαγγέλματα.