Αναστάσιος Μαμμής, Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής, “Γουναρόπουλος Ζαχαροπλαστική & Catering
Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;
Το συγκεκριμένο επάγγελμα το επέλεξα, γιατί στην οικογένεια μου ξεκινώντας από τον προπαππού μου, ήταν ζαχαροπλάστες. Μου αρέσει να δημιουργώ πρωτότυπες συνταγές, κάτι το οποίο με παρότρυνε να ασχοληθώ και εγώ ο ίδιος με την ζαχαροπλαστική.
Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;
Η γνωριμία μου με εξαιρετικούς chefs, οι γνώσεις που πήρα. Η καλή δουλειά και η συνεργασία μέσα στο εργαστήριο και τα πολλά σεμινάρια που παρακολούθησα.
Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;
Αυτό που χαρακτηρίζει το ΙΕΚ PRAXIS επιτυχημένη επιλογή είναι η οργάνωση, η μεγάλη ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών μέσα στους οποίους πολλούς επώνυμους και καταξιωμένους στην ειδικότητα που συμβάλλουν στην πρόοδο όλων των μαθητών.
Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;
Η φαντασία που κατέχω σε συνεργασία με την εμπειρία που αποκτώ με τον καιρό πιστεύω είναι καλός συνδιασμός για να προχωρήσω μπροστά και να επιτύχω τους στόχους μου.
Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Σημαντικότερο για μένα, για κάποιον που ξεκινάει τώρα είναι να ρωτάει όσο πιο πολλά μπορεί τους εκπαιδευτές στην διάρκεια των σπουδών του. Να μην χάνει μαθήματα και να έχει το μυαλό του στην παράδοση.
Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;
Θα ήθελα να φτάσω σε ενα καλό επίπεδο γνώσεων, να εξελιχθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και κάποια στιγμή να κατάφερω να δημιουργήσω και κάτι δικό μου. Ίσως και να μεταφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου μέσω τις διδασκαλίας.