Στέλιος Χατζηνικολάου, Private Chef
Έχει επίσης εργαστεί στα: Perrakis Hotel, Mad hatters, Κόκκινο ρόδι, Άμμος, Helios restaurant Bahrain
Έτος αποφοίτησης 20169 ΙΕΚ PRAXIS Αθήνας
- Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου?
Από τα εφηβικά μου χρόνια μαγείρευα και μου άρεσε όταν διάφορες δημιουργίες μου της δοκίμαζαν συγγενείς και φίλοι και έβλεπα την ευχαρίστηση να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους.
Έτσι καθώς μεγάλωνα και παρόλο που είχα κάνει άλλης ειδικότητας σπουδές, αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα και να ακολουθήσω το χώρο της μαγειρικής, να βελτιωθώ και να εξελιχθώ μέσα από τις σπουδές και από την εργασία μου δίπλα σε καταξιωμένους Chef.
- Ποιες ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis ?
Με εξέπληξε θετικά το πάθος, η αποφασιστικότητα και η υπομονή που έδειξαν οι καθηγητές μας ώστε να μας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να μας κρατήσουν προσγειωμένους ώστε να αποκτήσουμε γερές βάσεις για να βγούμε στο στίβο της εργασίας
- Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το IEK Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση?
Το ενδιαφέρον που δείχνουν στον φοιτητή ως άνθρωπο και όχι ως πορτοφόλι. Οι άρτιες εγκαταστάσεις, οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί, το ενδιαφέρον τους να μας διδάξουν και να μας εκπαιδεύσουν και πληθώρα σεμιναρίων και δραστηριοτήτων γύρω από το επάγγελμά μας.
- Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου?
Οι γερές βάσεις, η πειθαρχία και ο τρόπος που κινούμαι μέσα σε μία επαγγελματική κουζίνα, το πείσμα, η υπομονή και επιμονή να φέρω εις πέρας το κάθε project που αναλαμβάνω.
- Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου?
Ότι πρέπει να έχει πολλή όρεξη για δουλειά να αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι και να είναι έτοιμος για προσωπικές θυσίες, σωματική αλλά και ψυχολογική κούραση, τα οποία μέσα από πολλή υπομονή και επιμονή θα τον οδηγήσουν να νιώθει γεμάτος χαρά και ικανοποίηση όταν θα βλέπει τον κόσμο να απολαμβάνει τις δημιουργίες του.
- Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα?
Θα ήθελα να είμαι ακόμα πιο έμπειρος, ακόμα πιο αποδοτικός με περισσότερες γνώσεις να συνεχίσω να εξελίσσομαι συνεχώς, χωρίς να δείξω κορεσμό και χωρίς να χάσω τη διάθεσή μου για συνεχή βελτίωση ώστε να φτάσω σε ένα σημείο όπου οι καθηγητές μου αλλά και οι Chef με τους οποίους έχω ήδη εργαστεί αλλά και θα εργαστώ να νιώθουν υπερήφανοι για τη συνεργασία μας και να χαίρονται να συνεργαστούν και πάλι μαζί μου.
Αυτό θα είναι μία απόδειξη ότι δεν πρόδωσα τις αρχές και τις βάσεις που μου έχουν δώσει.