Χρήστος Μπόνιας. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης. Εργάζεται στο “VERAGI” Restaurant στη Λευκάδα.
Έτος αποφοίτησης 2019 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας
Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;
Γενικά μου αρέσει η κουζίνα είχα ασχοληθεί κατά καιρούς στον κλάδο της μαγειρικής και αποφάσισα να το επισημοποιήσω μέσω των σπουδών μου στο ΙΕΚ PRAXIS
Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;
Περισσότερο η θεωρία της μαγειρκής σαν εμπειρία και με πάρα πολύ καλούς καθηγητές και γενικά όλη την ομάδα που συνεργαστήκαμε.
Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;
Μου έδωσε απαντήσεις πάνω στο θεωρητικό κομμάτι της κατάρτισής μου. Και τα στοχευμενα σεμιναρια που διοργανώνει πολύ συχνά…
Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;
Ημουν επαγγελματίας και για το λόγο ότι είχα συνεργαστεί σε διαφορες κουζίνες πριν δε νομίζω πως στις σπουδές μου ανακάλυψα κάποιο καινούριο προσόν. Βέβαια αν είσαι αρχάριος νομίζω η σχολή σε βοηθάει να συνεργάζεσαι να μαθαίνεις σιγά σιγά την πίεση της κουζίνας και άλλα πολλά…
Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Το επάγγελμα αυτό είναι λιγο δύσκολο για το λόγο ότι όταν ολοι κανουν διακοπές εσύ πρεπει να φροντιζεις γιαυτο να τους κανεις να περνουν ακομη καλυτερα με τις γευσεις σου θελει πολλες αντοχες και γερα νευρα γιατι η πιεση είναι λιγο καπως αλλα αν αγαπας αυτό που κανεις δε σε σταματαει τιποτα…
Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;
Να εχει αναγνωριστει το ταλέντο μου σαν μαγειρας, να αμοιβομαι γι’ αυτο που κάνω και να στέκομαι στα ποδια μου ώστε να μπορω να το κανω για πάνω από 6 χρονια…