Δημήτρης Αποστόλου, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Restaurant «Nobu Matsuhisa» (Μύκονος)
Έτος αποφοίτησης 2014 ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας
Τι σε έκανε να επιλέξεις το επάγγελμα σου;
Αυτό που με έκανε να επιλέξω το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι το αγαπούσα και το αγαπώ πραγματικά. Είναι ένας τρόπος να μεταφέρεις την αγάπη σου στον κόσμο μέσω του φαγητού, εκεί αφιερώνεσαι πραγματικά και ολοκληρωτικά. Αυτά τα πράγματα με έκαναν να επιλέξω την μαγειρική σαν επάγγελμα.
Ποιές ήταν οι σπουδαιότερες εμπειρίες σου κατά την περίοδο των σπουδών σου στο Praxis;
Δεν θα μπορούσα ξεχωρίσω μεμονωμένες εμπειρίες, διότι όλη η σχολή ήταν μια σπουδαία εμπειρία, από την οποία αποκόμισα συνολικά πολλά πράγματα.
Τι θεωρείς ότι χαρακτηρίζει το Praxis ως επιτυχημένη επιλογή στην επαγγελματική κατάρτιση;
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση στο PRAXIS ήταν ότι όταν ξεκίνησα να φοιτώ ήταν σχετικά μια νέα σχολή στον χώρο ή όποια πολύ γρήγορα έμαθε από τα λάθη της όντας σαν νέα επιχείρηση και εξελίχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς και έχει γίνει πλέον μια από της σημαντικότερες και αξιόπιστες σχολές στο χώρο.
Ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο δυνατό σου προσόν σαν επαγγελματίας που απέκτησες μέσω των σπουδών σου;
Μέσα από τη σχολή απέκτησα αρκετά πράγματα αλλά το σημαντικότερο θαρρώ ήταν ότι πήρα σωστές βάσης για να μπορέσω να εξελιχθώ στο επάγγελμα ευκολότερα και γρηγορότερα.
Τί θα είχες να προτείνεις σε κάποιον που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Η συμβουλή μου μέσα από την καρδιά μου είναι ότι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα πρέπει να το θέλουν και να το αγαπούν πραγματικά γιατί είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό και δύσκολο επάγγελμα.
Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει επαγγελματικά σε 6 χρόνια από τώρα;
Αυτό που θα ήθελα να πετύχω μέσα στα επόμενα 6 χρόνια είναι να αποκτήσω όσο περισσότερη εμπειρία μπορώ και να γίνω καλύτερος σε αυτό που κάνω.