Η κυριαρχία της φωτιάς αποτελεί το πρωταρχικό δέσιμο με την τροφή. Αυτό το αρχέγονο δέσιμο που μας ξεσηκώνει και αγαπάμε τόσο πολύ το μαγείρεμα πάνω από τη φλόγα έζησαν όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο του σεφ και καθηγητή μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, Βασίλη Σπόρου.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020, ο σεφ Βασίλης Σπόρος ετοίμαζε τα κάρβουνα που θα έκαιγαν για τις ανάγκες του σεμιναρίου Slow Smoked BBQ. Το monolith Junior της εταιρείας Metropolitan Foods κάπνιζε αδιάκοπα μερικές από τις πιο σπάνιες και ιδιαίτερες κοπές κρεάτων.
Για 5 συνεχόμενες ώρες ο Βασίλης Σπόρος εξήγησε αναλυτικά όλες τις τεχνικές καπνίσματος και ψησίματος καθώς και τις κατάλληλες θερμοκρασίες ανά είδος και κοπή κρέατος.
Αναλυτικότερα παρουσιάστηκαν:
• Mutabal: Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαϊντανό και κουκουνάρι.
• Σιγοκαπνιστή Γαλοπούλα με γλάσο από μέλι και σόγια
• Smoked Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο: Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon.
• Ramen Bowl με βοδινή ουρά και μάγουλα σε Dutch Oven
• Texas Style Smoked Brisket με Chipotle BBQ sauce
• ‘Καμμένος’ ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου.
• Grilling Steaks/ Delmonico Steak: Tomahawk, Hanger Steak, New York Strip
Χορηγοί
- EnKardia (https://www.enkardiaoliveoil.com/) – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- Monolith Junior – Metropolitan Foods (https://metropolitanfoods.gr/)
- Μουστάρδα – Κέτσαπ Kalamata Papadimitriou (http://papadim.com/)
Μάθετε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS
Δείτε Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS