- Πληροφορίες Σεμιναρίου
- Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
- Σε Ποιούς Απευθύνεται
- Εκπαιδευτικοί Στόχοι
- Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Παροχές
- Επιδότηση
- Πιστοποίηση
- Τύπος ΣεμιναρίουΜε φυσική παρουσία
- ΠόληΑθήνα - Χαλκίδα
- Έναρξη Αθήνα25/11/2024
- Ωράριο Αθήνα13:00-18:00
- Έναρξη Χαλκίδα27/11/2024
- Ωράριο Χαλκίδα13:00-18:00
- Διάρκεια12 ώρες
- ΣυχνότηταΔύο (2) συνεχόμενες ημέρες
- Προσφορά300€/2 δόσεις-Προεξόφληση 250€
- Τιμή450€
Σεμινάριο Παγωτού στην Αθήνα με τον Νίκο Κουκιάσα. iekpraxis
Ένα εξειδικευμένο, διήμερο επαγγελματικό σεμινάριο για τις τεχνικές και τις συνταγές του παγωτού και του αυθεντικού, ιταλικού Gelato.
• Στο σεμινάριο παγωτού παρουσιάζονται πρωτότυπες συνταγές ιταλικών παγωτών με πρώτες ύλες από εξωτικά φρούτα, που δίνουν απίθανη γεύση όταν είναι παγωμένες!
• Ο Pastry Chef Νίκος Κουκιάσας θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στο παγωτό, καθώς και τα μυστικά που έχουν καθιερώσει την Casa Dolce ως έναν από τους Must προορισμούς στη Μύκονο.
• Ο Νίκος Κουκιάσας, μέτρ του παγωτού, είναι ο Pastry Chef και ιδιοκτήτης του Casa Dolce Gelateria στην Μύκονο.
• Η Gelateria Casa Dolce στη Μύκονο αποτελεί τον παράδεισο κάθε φίλου του καλού παγωτού.
Ημέρα 1η
Είδη και ιστορία του παγωτού – Τα μυστικά της ποιότητας
• Τι είναι το παγωτό, το gelato και το sorbet: ομοιότητες και διαφορές, υλικά, χρήσεις
• Κριτήρια που καθορίζουν την ποιότητά του παγωτού – Σημεία προσοχής μας για ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο προϊόν
Εξοπλισμός και Εργαλεία
• Απαραίτητος εξοπλισμός για την παραγωγή του παγωτού (μηχανήματα – είδη μηχανημάτων – πώς χρησιμοποιείται το κάθε μηχάνημα)
• Βοηθητικός εξοπλισμός και εργαλεία για την παραγωγή του παγωτού (αξιοποίηση και χρήση τους σε κάθε στάδιο)
Πρώτες ύλες και Κοστολόγηση
• Ανάλυση των πρώτων υλών του παγωτού, ο ρόλος και η χρήση τους
• Γάλα – κρέμα γάλακτος – Ζάχαρα – Λιπαρά – σταθεροποιητές – Γαλακτοματοποιητες
• Διαφορές ανάμεσα στα υλικά (πχ γάλα μακράς διαρκείας, φρέσκο γάλα κλπ, διαφορές που υπάρχουν στους σταθεροποιητές) και για ποιο λόγο.
• Κοστολόγηση υλικών και τελικού προϊόντος
Μέθοδοι Παραγωγής παγωτού – gelato – σορμπέ
• Μέθοδοι παραγωγής παγωτού, gelato και sorbet: βήμα – βήμα οι διαδικασίες παραγωγής
• Παρασκευή Βάσης παγωτού – gelato – σορμπέ
• Η Βάση του παγωτού και η βάση για το gelato– υπολογισμός κλασικής βάσης (Λιπαρά, Στερεά και Ζάχαρα) και βάσης με εναλλακτικές πρώτες ύλες
• Υπολογισμός Σορμπέ με σιρόπι και με εναλλακτικές πρώτες ύλες (λιπαρά- στερεά-ζάχαρα)
Ημέρα 2η
Πρακτική εφαρμογή – παραγωγή παγωτού – gelato – sorbet με κλασικές και εναλλακτικές πρώτες ύλες
Συνταγές που θα παρουσιαστούν:
• Παγωτό Φράουλα.
• Παγωτό Μάνγκο.
• Παγωτό Καρύδα
• Παγωτό Φρούτα του Δάσους
• Παγωτό Βανίλια
• Παγωτό Σοκολάτα
καθώς και
• Παγωτό από Κατσικίσιο Γάλα.
• Παγωτό Vegan με Aβοκάντο.
• Παγωτό Vegan με Eλαιόλαδο.
• Παγωτό με Kρασί.
• Ο Pastry Chef Νίκος Κουκιάσας θα μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στο παγωτό, καθώς και τα μυστικά που έχουν καθιερώσει την Casa Dolce ως έναν από τους Must προορισμούς στη Μύκονο.
• Ο Νίκος Κουκιάσας, μέτρ του παγωτού, είναι ο Pastry Chef και ιδιοκτήτης του Casa Dolce Gelateria στην Μύκονο.
• Η Gelateria Casa Dolce στη Μύκονο αποτελεί τον παράδεισο κάθε φίλου του καλού παγωτού.
Το σεμινάριο παγωτού απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής που θέλουν να εντρυφήσουν στις συνταγές και τις τεχνικές αυθεντικού, ποιοτικού παγωτού.
- Κρατήσεις θέσεων με συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας.
- Για τραπεζική κατάθεση του ποσού του σεμιναρίου, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω λογαριασμούς
- Πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ
Τράπεζα | ΠΕΙΡΑΙΩΣ |
IBAN | GR 35 0172 1540 0051 5403 8738 483 |
Τράπεζα | ΕΘΝΙΚΗ |
IBAN | GR 76 0110 8620 0000 8624 8000 282 |
Δικαιούχος | ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΕΚ PRAXIS Ε.Ε. |
Ο Νίκος Κουκιάσας, γνωστός για την εμμονή του να μετατρέπει τις αγαπημένες συνταγές και τις άριστες πρώτες ύλες σε λαχταριστά παγωτά, θα μας μάθει τον τρόπο παρασκευής μοναδικών παγωτών, σε ένα δημιουργικό σεμινάριο που τα έχει όλα
- Υψηλή γαστρονομία: δημιουργίες πιάτων υψηλής αισθητικής με επίκεντρο το παγωτό.
- Αναμνήσεις: Το αγαπημένο σε όλους σπιτικό καΪμάκι θα μεταφερθεί σε μία σύγχρονη εκδοχή δροσερού παγωτού.
- Εντοπιότητα: Ακόμη και με εξωτικά φρούτα δημιουργούνται σύγχρονα παγωτά με χρώμα Ελλάδας από κυκλαδίτικο γάλα
- Καινοτομία: Εναλλακτικές παρασκευές πλούσιας γεύσης παγωτού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45′
Το Σεμινάριο Παγωτού πραγματοποιείται με την μέθοδο της επίδειξης (Master Class) σε ειδική αίθουσα ζαχαροπλαστικής επίδειξης
Το σεμινάριο ΔΕΝ είναι επιδοτούμενο
το σεμινάριο είναι ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ.
Για εργαζόμενους, μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω ΛΑΕΚ
Στους συμμετέχοντες δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης – ΚΔΒΜ PRAXIS (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ 11101832)