Υψηλή Μαγειρική Κουζίνα 2* με Ψάρια της Μεσογείου: Διδάσκει ο Άγγελος Λάντος, o Βραβευμένος με 2 Αστέρια Michelin Executive Chef της ΣΠΟΝΔΗΣ, Διευθυντής Σπουδών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής PRAXIS Μαθαίνουμε τεχνικές πολλών αστέρων για Κρύα, Ζεστά Πιάτα και Mousse Ψαριών, με τον κορυφαίο Έλληνα chef!
Τα Ψάρια της Μεσογείου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως Ω3, μέταλλα και βιταμίνες, και γι αυτό και κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής αλλά και στην προτίμηση όσων κατοικούν ή επισκέπτονται για τουρισμό την Ελλάδα.
Ανάλογα την εποχή -τις ορθές πρακτικές και τις σωστές συνθήκες αλίευσης, συναντάμε διαφορετικούς πληθυσμούς κατάλληλους για μαγείρεμα, ειδικά στην επαγγελματική μαγειρική όπου οι κατανάλωση είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, το φθινόπωρο συνήθως συναντάμε τσιπούρες, σπάρους, λιθρίνια, ζαργάνες, κέφαλους, σαβρίδια ίσως και μπαρμπούνια, μαρίδες και γόπες. Εξίσου γευστικά και ποιοτικά θεωρούνται και τα αφρόψαρα που είναι πλούσια σε λίπος.
Ο Άγγελος Λάντος, o Βραβευμένος με 2 Αστέρια Michelin executive chef της ΣΠΟΝΔΗΣ, Διευθυντής Σπουδών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής PRAXIS, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων, εξειδικευμένο αποκλειστικά και μόνο στα ψάρια της Μεσογείου και στη σωστή διαχείρισή του.
Πρακτικές που θα παρουσιαστούν
- Πώς καθαρίζουμε το ψάρι.
- Πώς το φιλετάρουμε.
- Πώς αφαιρούμε το δέρμα, τα εντόσθια και τα σπλάχνα
- Πώς και ποια μέρη μαγειρεύονται
- Πώς σερβίρονται τα μάγουλα
Τρόποι Μαγειρέματος
- Παρασκευές Κρύων Ψαριών
- Παρασκευές Ζεστών Ψαριών
- Mousse Ψαριών
Τεχνικές Στησίματος Πιάτων Υψηλής Γαστρονομίας με βάση τα Ψάρια της Μεσογείου (a la carte plating) από τον κορυφαίο Έλληνα Chef
Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS
Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας
#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 Αλιβέρι 22230-25950