Το μεζεδοπωλείο – τσιπουράδικο – ουζερί το ελληνικο δηλαδη “Food to share” είναι μιά παραδοσιακή μορφή της εστίασης στην Ελλάδα, που έχει επιβιώσει για πολλές δεκαετίες παρά τις διάφορες “μόδες” που έρχονται και παρέρχονται στην εστίαση.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει απαίτηση από μια νέα γενιά καταναλωτών για ποιοτική, δημιουργική και καινοτόμα κουζίνα ακόμα και στην απλή της μορφή.
Ο Γρηγόρης Χέλμης, R&D Chef και συνιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου – new age – τσιπουράδικου ΜΕΖΕΝ, φιλοξενούμενος των Gastronomy Days του ΙΕΚ PRAXIS, παρουσίασε ένα σεμινάριο πλούσιο σε γευστικές ιδέες και καινοτόμες τεχνικες πάνω στην ελληνικη “Cucina Povera”, την απλή δηλαδή κουζίνα της Ελλάδας
Ο Γρηγόρης Χέλμης, φημίζεται για την γαστρονομική του ευφυία του και για τις μαγειρικές καινοτομίες με αποτέλεσμα να δίνει νέες γεύσεις στην ελληνική γαστρονομία. Μπερδεύει κλασσικές τεχνικές μαγειρικής και παστώματος με φρέσκια διάθεση και δημιουργεί καινοτομίες όπως αυτές που μας παρουσίασε στο σεμινάριο.
Εισαγωγή:
- Η φιλοσοφία της απλής ελληνικης κουζινας στο food to share
- Συντήρηση ψαριών και κρεάτων με παραδοσιακή λογική και νέες τεχνικές
Συνταγές που παρουσιάστηκαν:
- Σκουμπρί καπνιστό πολίτικο
- Γαύρος μαρινάτος σε 3 εκδοχές
- Γαρδουμπακια σουπιάς κοκκινιστά
- Πέρκα καπνιστή
- Σύγλινα τόνου
- Λουκάνικο σουπιάς
Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS
Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS
Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας
#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 Αλιβέρι 22230-25950