ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- 2013 – Υποψήφια Διδάκτωρ, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τίτλος διατριβής: «Αλληλούχηση και χαρακτηρισμός των γονιδιωμάτων των οξυγαλακτικών βακτηρίων Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. Φυσιολογικές, εξελικτικές και τεχνολογικές προεκτάσεις», Επιβλέπουσα Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2007 – 2009¨Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων Γάλακτος, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Βαθμός 8.77/10), Μεταπτυχιακή εργασία «Πρόσδιορισμός αίγειου γάλακτος σε πρόβειο γάλα και τυρί». Επιβλέπουσα Επικ. Καθ Γκόλφω Μοάτσου
- 1998 – 2006: Πτυχίο του Tμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Βαθμός 7.34/10), Πτυχιακή εργασία «Η υδρόλυση της πρόβειας κ-καζεΐνης», Επιβλέπουσα Επικ. Καθ Γκόλφω Μοάτσου.
- 2017 – 2018 Παρακολούθηση του προγράμματος παιδαγωγικής κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ «ΕΠΠΑΙΚ 2017-2018».
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
- 2017-2018 Ερευνητικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του ΓΠΑ, ιδιωτική χρηματοδότηση, «Κλασσική μικροβιολογική και μεταγονιδιωματική ανάλυση του οικοσυστήματος του ζυμαριού», ερευνητικός συνεργάτης, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2015 Ερευνητικό πρόγραμμα ΛΑΤΣΗΣ, χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, «Μεταγονιδιωματική ανάλυση του οικοσυστήματος της Φέτας και απομόνωση των πρώτων μικροβιακών συστημάτων από το περιβάλλον αυτό», ερευνητικός συνεργάτης, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2013-2015 Ερευνητικό πρόγραμμα ΠΑΒΕΤ, χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, «Εφαρμογή σύγχρονων αναλυτικών και χημειομετρικών τεχνικών για τον έλεγχο της ποιότητας και τον χαρακτηρισμό βιοδραστικών μορίων σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές», ερευνητικός συνεργάτης, συμμετοχή στη διαχείριση του προγράμματος, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2013-2015 Ερευνητικό πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ, χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, «Λειτουργικά γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας, ζυμούμενα ή εμπλουτισμένα με νέους προβιοτικούς μικροοργανισμούς απομονωμένους από παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα», ερευνητικός συνεργάτης, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2013-2015 Ερευνητικό πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ, χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, «Λειτουργικά γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας, ζυμούμενα ή εμπλουτισμένα με νέους προβιοτικούς μικροοργανισμούς απομονωμένους από παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα», ερευνητικός συνεργάτης, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου 2013-2015 Ερευνητικό πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΙ, χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, «Εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στην παραγωγή γιαουρτιού με αυξημένες βιολειτουργικές ιδιότητες», ερευνητικός συνεργάτης, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2013 – 2015 Ερευνητικό πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ, χρηματοδότηση από το ΥΠΕΠΘ και την ΕΕ, «Αλληλούχηση και χαρακτηρισμός των γονιδιωμάτων των οξυγαλακτικών βακτηρίων Streptococcus macedonicus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis and Lactobacillus acidipiscis. Φυσιολογικές, εξελικτικές και τεχνολογικές προεκτάσεις», ερευνητικός συνεργάτης & υπευθυνη διαχειρισης του προγράμματος, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2013 Συνέδριο ECCO XXXII Annual Meeting of the European Culture Collections’ Organization, 12-13 Ιουνίου 2013, Αθήνα, γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- 2011-2012 Ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από την Ελαιουργική – Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Ελαιοπαραγωγών Ελλάδος «Προσδιορισμός βιολειτουργικών οργανικών οξέων σε Ελληνικές επιτραπέζιες ελιές», ερευνητικός συνεργάτης και υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος, Επιστημονική υπεύθυνη Καθ. Έφη Τσακαλίδου
- 2011 Διεθνές Συμπόσιο της IDF για το Πρόβειο, το Γίδινο και άλλα είδη γάλακτος εκτός του Αγελαδινού – 16-18 Μαΐου 2011 στην Αθήνα, γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη, Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, χρηματοδότηση από τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.K.)
- 2010-2011 Εποπτεία, συντονισμός, παρακολούθηση και διαχείριση των προγραμμάτων για τη γενετική βελτίωση και τη διατήρηση σπάνιων φυλών ζώων (2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής, πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για τη διατήρηση των γενετικών πόρων στην κτηνοτροφία), Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Αθηνών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθήνα
- 2009-2010 Οργάνωση και συντονισμός της ποιότητας και του ελέγχου της ασφάλειας για τα νωπά γεωργικά προϊόντα φυτικής προέλευσης: πρωταρχική επεξεργασία – εισαγωγές / εξαγωγές, Διεύθυνσης Μεταποίησης – Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθήνα
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
- 2015 Microbial Genomics & Metagenomics Workshop, Certificado Fisabio Summer School in Biomedical Research and Public Health, 6-10/07, Valencia, Spain, Duration: 40 h
- 2007 Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Συστήματα ποιότητας στη γεωργία σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2.1 & 2.2 και το πρωτόκολλο Eurepgap», Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Αθήνα, Ελλάδα, Διάρκεια: 25 ώρες
- 2007 Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Συστήματα Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP, ISO 22000)», Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα, Διάρκεια: 50 ώρες