«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να σας κάνει να απολαύσετε την πρώτη μπουκιά ενός πιάτου, αλλά μόνο ένας πραγματικός Chef μπορεί να σας κάνει να απολαύσετε την τελευταία»: Francois Minot
Σπουδές
- 08/07/2005 Απόφοιτος ΙΕΚ τμήματος μαγειρικής τέχνης,
- 24/02/2006 ΟΕΕΚ – Βεβαίωση Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης ως «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης»
- 30/09/2011 Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών, Βεβαίωση Εκδοροσφαγέα
- 09/05/2006 Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών, Βεβαίωση Κρεοπώλη
Συμμετοχή ως μέλος
- Επίλεκτο Μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων (Chef academy of Greece) – Επίλεκτο Μέλος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας – ΙΕΓ
- Αρθογράφος στο GreekQualityProducts.gr με προσωπικές συνταγές και οδηγίες
Εργασιακή εμπειρία
- 2016 έως σήμερα: Chef στο All Day Bistrot “QUARTIER d’ ATHENES” (https://www.facebook.com/Quartier-dAth%C3%A8nes-1632234670405486/)
- 10/11/2015 έως 31/05/2016: Μπυραρία “Beer on us” ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)
- 03/04/14 -30/10/2015: Bar-Restaurant «Διόσκουροι» στο με τον Chef Δημήτρη Πολίτη ως sous-chef
- 1/11/2013 έως και 23/03/14 : Υπεύθυνος Κουζίνας στο «Άνω Κάτω» στη Γλυφάδα
- 16/01/2013 έως 11/08/2013: Υπεύθυνος κουζίνας στο bar- restaurant “kabar” στο Θησείο
- Οκτώβριος του 2012 έως 15/01/2013: Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef
- Καλοκαίρι 2012:Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef
- 09/2010 – 31/03/2012 Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως Α’ μάγειρα στο πόστο της ζεστής κουζίνας.
- Καλοκαίρι 2011: Β’ μάγειρα στο πόστο της «ζεστής» κουζίνας στο Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα.
- 12/11/2007 – 30/06/2010 Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως υπεύθυνος στα πόστα της «κρύας» κουζίνας & ζαχαροπλαστείου.
- 12/02/2007 – 19/10/2007 Στην λέσχη αξιωματικών Μυτιλήνης (98 ΑΔΤΕ ΛΕΘ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) ως μάγειρας τις λέσχης ( στα πλαίσια της στρατιωτικής μου θητείας )
- 12/11/2005 – 20/06/2006: Bar-Restaurant “Baraonda”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως υπεύθυνος στα πόστα της κρύας κουζίνας & ζαχαροπλαστείου.
- 20/06/2005 – 12/09/2005: Στο ξενοδοχείο “Astir of Paros’’ με τον Chef Βασιλείου Βασίλη, ως υπεύθυνος βάρδιας κουζίνας
- 15/02/2005 – 31/05/2005: “Café del Mar” ως βοηθός μάγειρα ζεστής κουζίνας
- 30/10/2004 – 05/02/2005: Café-Bar-Restaurant “So What”, με τον Chef Παπαγεωργίου Χρήστο, ως βοηθός μάγειρα στο πόστο της «κρύας» και «ζεστής» κουζίνας.
- 01/04/2004 – 30/09/2004: Café-Bar-Restaurant “Vive Mar”, με τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα, ως βοηθός μάγειρα, στα πόστα της «κρύας», «ζεστής» κουζίνας και ζαχαροπλαστείου.
- 01/10/2003 – 01/04/2004 Ψητοπωλείο “Ήπειρος”, ως ημερομίσθιος αρμόδιος στην επεξεργασία κρέατος.
- Για 4 συναπτά έτη, στην οικογενειακή παραδοσιακή ταβέρνα “Ο Πάλλας” ως βοηθός μάγειρας.
Διδακτικό Έργο
Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στο Ι.Ι.Ε.Κ. PRAXIS τα Ακαδημαϊκά Έτη:
- 2015-16
- 2014-15
- 2013-14
04/03/2015 μέχρι 30/06/2015 : Καθηγητής μαγειρικής τέχνης «Σιβιτανιδείος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων»
Εισηγήσεις σε σεμινάρια
- 30/5/2014, 2/6/2014, 6/6/2014 Σεμινάριο με θέμα: «Φαγητό και παιδί, η παρουσίαση του πιάτου ως τρόπος προσέγγισης των “δύσκολων” γεύσεων»- ΙΕΚ Praxis
- 14/11/2015, 1/12/2015 Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο: «Αρωματικά Λάδια, Ξύδια και Αλάτια» – ΙΕΚ Praxis
- 8/6/2015 Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο: «Pasta: γνωρίζοντας τα φρέσκα ζυμαρικά» – ΙΕΚ Praxis
Παρακολούθηση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων
- 26/01/2012 σεμινάριο με θέμα: «Συνδυασμός παραδοσιακού φαγητού- ελληνικού κρασιού».
- 03/2010 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Διεθνής Κουζίνα (Βραζιλιάνικη- Μεξικάνικη- Καραιβικής- Νότιας Αφρικής)» με Chefτον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 02/2010 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Διεθνής Κουζίνα (Ουγγαρέζικη- Πολωνέζικη- Ρώσικη)» με Chef την Λίλιαν Στελλέα.
- 01/2010 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Διεθνής Κουζίνα Αγγλική- Γαλλική- Γερμανική- Ιταλική- Ισπανική)» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 15/10/2009 Σεμινάριο με θέμα: «ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΙΑ-ΛΑΔΙΑ» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 03/2009 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Διεθνής Κουζίνα (Ινδική- Περσική- Κινέζικη- Ταυλανδέζικη)» με Chef τον Χρήστο Μαντζούκο.
- 12/2008 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Μεζέδες και Φαγητά Κατσαρόλας» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 11/2008 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Ζύμες – Πίττες, Πίτσες – Φοκάτσιες» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 31/01/2008 Σεμινάριο με θέμα: «finger food – Καναπεδάκι» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 02/2008 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα: «Παστά – Καπνιστά – Λουκάνικα – Τουρσιά» με Chef τον Αντώνιο Καβαλιέρο.
- 11/2006 Συμμετοχή στο «Φεστιβάλ Γαστρονομίας» «Επαγγελματίες Μάγειρες-Ζεστά Πιάτα- Πουλερικά». (ακολούθησε η έκδοση ομώνυμου βιβλίου όπου συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή)
- 04/10/2005 Ατομικό Γλυκό εστιατορίου με Chef τον Βασιλείου Κωνσταντίνο.
- 18/04/2005 Ιαπωνική κουζίνα με εισηγητή τον Chef Χρήστο Μαρτζούκο.
- 30/03/2005 Γευσιγνωσία οίνου & παρουσίαση οινοποιείου, με γευσιγνωσία κρασιών του οινοποιείου «Κτήμα κυρ’ Γιάννη».
- 21/03/2005 Παρασκευή & παρουσίαση Γαλλικού Μενού. Εισηγητής ο Chef Jean Yves Carattoni.
- 17/12/2004 Σιτηρά & άλευρα, εισηγητής κ. Μποζίκης Δημήτριος, τεχνολόγος τροφίμων της εταιρίας “Μύλοι Λούλη”.
- 10/02/2005 Εορταστικά μενού, εισηγητής ο Chef Αντώνης Καβαλιέρος.
- 09/12/2004 Γαλλικά Τυριά. Sopexa.
- 02/12/2004 Ασιατική Κουζίνα, εισηγητής ο Chef Michael Yi Cuo.
- 20/10/2004 Παρασκευές ψωμιού. Εισηγήτρια η κα. Έυη Βουτσινά.
- 09-10/2004 Εργαστήριο carving, σε φρούτα & λαχανικά. Εισηγητής ο Chef Γεώργιος Γεωργόπουλος.
- 05/2004 Παράδοση & σύγχρονη έκφραση. Εισηγητής ο κ. Αλ. Γιώτης & ο σεφ κ. Φωτιάδης. Πρόγραμμα επιμόρφωσης σπουδαστών και αποφοίτων “Le Monde”
- 08/05/2004 Κουζίνα της Πόλης. Εισηγητές οι σεφ κ. Κ. Δεβελιόγλου & κ. Α. Φώσκολος.
- 04/2004 Ποιοτικά χαρακτηριστικά γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος. Επίδειξη γαλλικής κοπής & αξιοποίησης. Εισηγητής ο κ. Jean Morant
- 15/03/2004 Παρασκευές με σουσαμέλαιο. Εισηγητής ο κ. Κατσάνης.
Γλώσσες
- Αγγλικά: Ορολογία Μαγειρικής Τέχνης & Γαστρονομίας (Καλά)
- Γαλλικά: Ορολογία Μαγειρικής Τέχνης & Γαστρονομίας (Καλά)